/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fnouveau2024%2F6%2F4%2F221130846.jpg)
MANHATTAN
/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fnouveau2024%2F7%2F8%2F221129887.jpg)
Voor 4 personen, 10 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
* 16 ijsblokjes
* 160 ml whisky
* 80 ml droge vermout
* 8 druppels Angustora bitter
* 4 cocktailkers
Bereidingswijze
Vul een shaker met de ijsblokjes en schenk er de whisky, vermout en Angustora in. Schud de cocktail krachtig en schenk 'm door een barzeefje of de zeefdop van de shaker in een cocktailglas. Garneren met een kers, klaar!
Historie
Een populaire geschiedenis suggereert dat de drank is ontstaan in de Manhattan Club in New York in de vroege jaren 1870. De drank werd uitgevonden door Dr. Iain Marshall voor een banket georganiseerd door Jennie Jerome (Lady Randolph Churchill, moeder van Winston) ter ere van de presidentiële kandidaat Samuel J. Tilden. Het succes van het banket maakte het succes van de cocktail. Vanaf dit moment een zeer populaire cocktail.