Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Maak kennis met de familie Zeldenrust van 'Een huis vol'

Jozua, Jantina, Julia, Jesse, Joël, Jasper, Jirsa, Jaïra, Jurrian én Jedinja zijn voor het eerst te zien. In de zomerserie 'Een huis vol' zie je de inmiddels bekende families Buddenbruck, Cudogham en Jelies. Van het dromen van het starten van een eigen kapsalon tot het verhuizen naar Duitsland: k...

Maak kennis met de familie Zeldenrust van 'Een huis vol'

Jozua, Jantina, Julia, Jesse, Joël, Jasper, Jirsa, Jaïra, Jurrian én Jedinja zijn voor het eerst te zien.

In de zomerserie 'Een huis vol' zie je de inmiddels bekende families Buddenbruck, Cudogham en Jelies. Van het dromen van het starten van een eigen kapsalon tot het verhuizen naar Duitsland: kijkers worden weer meegenomen in het wel en wee van de grote gezinnen. Ook maak je kennis met een nieuwe club: de schippersfamilie Zeldenrust.

De 8 J's 

Voor de nieuwe familie Zeldenrust - hun achternaam doet hun eer aan - is het de eerste keer dat ze worden gevolgd door de camera’s. Vader Jozua en moeder Jantina wonen met hun acht kinderen in het Brabantse Werkendam. Ze besloten na Julia en Jesse, hun overige zes kinderen ook een naam met een J te geven: Joël, Jasper, Jirsa, Jaïra, Jurrian en Jedinja. Samen worden ze ook wel de 10 J’s genoemd. Vader Jozua werkt in de binnenvaart en is daarom vaak van huis. Wanneer de kinderen vakantie hebben, stappen ze met moeder Jantina zo snel mogelijk bij hem aan boord.

Hoe vinden jullie het om mee te doen met Een huis vol? 

We vonden voordat we begonnen met filmen het best spannend, maar uiteindelijk vinden heel leuk om mee te doen. Prachtig om deze beelden te mogen hebben van ons gezin!

Was een groot gezin altijd een wens van jullie? 

Wij zeiden eigenlijk beiden altijd, als het kan en mag, (dat vooropgesteld, want kinderen worden je gegeven!) vier kids. En toen hadden we er vier en kriebelde het nog steeds. Het is gewoon mooi en leuk en we zijn ontzettend gezegend ermee. 

Wat vinden jullie het leukste om als familie samen te doen?

We genieten ervan om heerlijk met elkaar aan boord te zijn! Wij komen beide uit echte schippersfamilies. Jozua vaart met zijn broers en is dan een paar weken aan boord en daarna weer een paar weken thuis. Maar in de vakanties gaan we graag met hem mee. Het schip is een tweede thuis en we vinden het heerlijk om hier tijd door te kunnen brengen. 

Wat zijn jullie plannen voor de zomer? 

Onze plannen voor de zomer zijn sinds op het laatste moment nog gewijzigd. We zouden eigenlijk voornamelijk aan boord zijn en de zwemlessen van de meisjes volgen zodat ze af kunnen zwemmen. Nu hebben we toch gisteren last minute een vakantie geboekt.

Wat gaan we allemaal van jullie zien in dit seizoen?

Hoe het is als Jozua van huis is, dat het dan soms best een zware kluif is om alles alleen te doen. Maar ook dat we in de vakantie genieten van een weekend aan boord, dat onze jongste zoon Jurrian vier wordt en gaan we met het hele gezin op pad. 

Een huis vol is te zien vanaf 26 juli tot en met 5 augustus, om 19.05 bij KRO-NCRV op NPO 1.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in