Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zo gedaan: een elegante kerstboom in 6 stappen

Het is de decemberfrustratie waar niemand over praat: de kerstboom. Je wilt: briljant gestyled. Je hebt: een ratjetoe aan ballen en slingers gecombineerd met net-niet-goed-verdeelde verlichting. Daar komt nu, met dit kerstboom-stappenplan, verandering in!   Stap 1: Kies de soort De populairste so...

Zo gedaan: een elegante kerstboom in 6 stappen

Het is de decemberfrustratie waar niemand over praat: de kerstboom. Je wilt: briljant gestyled. Je hebt: een ratjetoe aan ballen en slingers gecombineerd met net-niet-goed-verdeelde verlichting. Daar komt nu, met dit kerstboom-stappenplan, verandering in!

Stap 1: Kies de soort

De populairste soorten zijn:

* De fijnspar – een goed betaalbare, groene boom, die helaas niet erg naaldvast is, maar wel heerlijk ruikt.

* Blauwspar – is iets duurder dan de fijnspar, heeft blauwe naalden die redelijk goed blijven zitten en verspreidt een fijne kerstgeur.

* Nordmann – deze boom is duurder dan de fijnspar en de blauwspar, donkergroen, naaldvast en geurloos.

Stap 2: Keur het model

Bekijk of de takken (redelijk) gelijkmatig zijn verdeeld. Werp ook een blik op de stam van de (kluitloze) boom. Kun je deze goed in een standaard zetten? Zo niet, dan is het verstandig om verder te kijken.

Stap 3: Bepaal het kleurenschema

Samenhang werkt, dus kies voor kerstdecoratie in een vast kleurenschema. Een paar voorbeelden:

Lekker klassiek: rood en groen.

Koel winters: blauw, paars, wit en zilver.

Shiny metallic: goud, zilver en brons.

Mix: Wil je geen al te strak schema hanteren, maak dan in elk geval de keuze voor óf warme kleuren, óf koele kleuren.

Stap 4: Verzamel de versiering

Bekijk welke kerstdecoraties je hebt en welke in je nieuw gekozen kleurenschema passen. Heb je aanvulling nodig: dan is het nu tijd om te shoppen. Yes!

Stap 5: Versieren

Als de boom eenmaal staat, kun je aan de slag met de versiering. Hierbij is de volgorde van belang. Als je deze aanhoudt, kan het niet misgaan.

1. Verlichting. Tip: Heb je niet genoeg geduld voor lampjes die je takje voor takje moet verdelen, koop dan clusterverlichting die je als een slinger in de boom drapeert.

2. Breng de slingers en linten aan.

3. De piek. Ja echt, niet lekker romantisch doen en de piek als laatste willen plaatsen. Dat kost je gegarandeerd een paar ballen.

4. Ballen en andere ornamenten. Verdeel als eerste de ‘basisballen’ rondom de boom. Hang sommige wat verder naar achteren aan een tak, zodat je wat diepte krijgt. Heb je verschillende formaten, begin dan met de kleine ballen bovenaan en zorg ervoor dat de grootste onderaan hangen. De ‘bijzondere kerstballen’ verdeel je als laatste over de boom. Laat ze shinen door ze goed in het zicht te hangen.

Stap 6: Laat het los

Voor de dierenbezitters onder ons: houd er rekening mee dat je tot in de puntjes gestylde boom straks kán worden bestormd door enthousiaste viervoeters. Maar je had de mooiste plastic ballen gekocht, toch? Laat los, laat los….