Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zien: de nieuwe statement sieraden van Hermès

Haute Joaillerie voor vrouwen met zelfvertrouwen. 'Enchaînement Libres' (vrijheid in ketenen) lijkt een tegenstrijdige naam voor een sieradencollectie, maar wie de stukken van Hermès in beweging ziet, begrijpt hem meteen. Oversized, asymmetrisch en vol dynamiek als je loopt, lijken ze een eigen l...

Zien: de nieuwe statement sieraden van Hermès

Haute Joaillerie voor vrouwen met zelfvertrouwen.

'Enchaînement Libres' (vrijheid in ketenen) lijkt een tegenstrijdige naam voor een sieradencollectie, maar wie de stukken van Hermès in beweging ziet, begrijpt hem meteen. Oversized, asymmetrisch en vol dynamiek als je loopt, lijken ze een eigen leven te leiden.

"Deze stukken zijn een verlengstuk van het lichaam," zegt ontwerper Pierre Hardy, creative director van Hermès Joaillerie. "Ik probeer altijd te doorgronden hoe ze worden gedragen, hoe ze bewegen en met het lichaam meebewegen. De sieraden onthullen gebaren, versterken een houding. Het zijn objecten met veel persoonlijkheid, licht en glans."

Hardy zorgde dat in elk ontwerp de schakel centraal staat: "De ketting zorgt voor connecties en interconnectiviteit van tegenover gestelden, hij hecht en bevrijdt tegelijk. In tegenstelling tot sieraden van vroeger, die juist statisch waren, zijn deze stukken speciaal ontworpen voor een moderne manier van leven. Ze dansen mee met het lichaam dat hen draagt."

Hoewel schakels de hoofdrol spelen, wisselde Hardy uitbundig met kleur, vorm  en verhouding. Naast wit goud en diamanten zette hij ook ongebruikelijke materialen in, zoals titanium, oranje saffieren en zwarte jade.

Ontwerpen waarin zoveel gebeurt komen het best tot hun recht op een eenvoudige ondergrond: een zwarte coltrui, een witte blouse.

Foto's © Hermès

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in