Wil je zien: de edelstenenbar in Harrods

Door Ella Vermeulen
Wil je zien: de edelstenenbar in Harrods

Een lopende band met edelstenen vormt de mooiste regenboog ooit.

Zoals bij een sushibar de lekkere hapjes voorbij draaien, zo heeft Harrods nu een edelstenenbar. Het Indiase juwelenhuis Amrapali opende die in de Luxury Jewellery zaal van het warenhuis en de naam dekt de lading. Meer dan zestig losse edelstenen in verschillende vormen en formaten rouleren op deze buitengewoon chique lopende band, die op een verrukkelijke caleidoscoop lijkt.

Wil je zien: de edelstenenbar in Harrods

Het aanbod gaat van saffieren tot spinels en van topaas tot toermalijn. Heb je als klant eenmaal de steen van je dromen gevonden (er liggen er nog meer in de kluis, voor het geval er niets van je gading bij zit), dan werk je samen met een van de in house ontwerpers om die in een unieke zetting van een ring, hanger of oorhangers te krijgen. Zo heb je een uniek juweel waar er geen tweede van is.

Wil je zien: de edelstenenbar in Harrods

De edelstenenbar is nog leerzaam ook, omdat je bijvoorbeeld de verschillende tinten rood in robijn, rubelliet en spinels naast elkaar kunt zien en er minder bekende edelstenen tussen zitten, die eenmaal geslepen ook ongekende schoonheid bieden. "We willen graag de wereld van de edelstenen buiten diamant, smaragd, saffier en robijn laten zien," zegt Amrapali's director Liliani. "Het feit dat je een uniek stuk kunt samenstellen spreekt veel mensen aan, het is een andere ervaring dan iets kopen dat er al is. We proberen snel te leveren: een eenvoudig ontwerp is meestal binnen 36 uur klaar, ingewikkelde designs laten we in Jaipur maken, dat duurt maximaal zes weken.'"

Wil je zien: de edelstenenbar in Harrods

Amrapali is opgericht in 1978 in Jaipur en staat bekend om haar stukken met gekleurde edelstenen, die momenteel erg fashionable zijn. De verkoop van losse stenen groeit met 300 procent per jaar, volgens het bedrijf. De prijzen van de stenen variëren tussen de 1080 euro en 540.000 euro. Maar er is keuze: een felblauwe Paraiba ↑ toermalijn van de bar kost zo'n 500.000 euro, een felblauwe topaas is er bijna niet van te onderscheiden en 100 keer betaalbaarder.

Foto's © Amrapali

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in