Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Verdrietig nieuws voor Joop Braakhekke

"Er zijn uitzaaiingen in mijn lever en longen." Nederlandse televisiekok en restauranthouder Joop Braakhekke (75) Foto: ANP heeft afgelopen week opnieuw verschrikkelijk nieuws gekregen: de kanker is namelijk teruggekomen. ‘Het was foute boel’, zegt Joop in een interview met De Telegraaf. Gelukkig...

Verdrietig nieuws voor Joop Braakhekke

"Er zijn uitzaaiingen in mijn lever en longen."

Nederlandse televisiekok en restauranthouder Joop Braakhekke (75)

Foto: ANP

heeft afgelopen week opnieuw verschrikkelijk nieuws gekregen: de kanker is namelijk teruggekomen. ‘Het was foute boel’, zegt Joop in een interview met De Telegraaf. Gelukkig geeft Joop zich niet zomaar gewonnen.

Hij dacht alvleeskanker te hebben overwonnen, maar helaas is de ziekte teruggekomen. Er zijn uitzaaiingen gevonden in zijn lever en longen. “Wat je te horen krijgt is een donderslag bij heldere hemel, maar toch hoop je natúúrlijk dat het niet zo is. Dat de kanker weg is", zegt Joop over het moment dat hij door zijn arts op de hoogte werd gesteld. Toch was hij niet geschokt: "Nu moet ik eerlijk zijn, diep in mijn hart wist ik ook wel dat het niet goed zat. Ik had de laatste tijd veel last van mijn maag. Ik dacht bij mezelf: wat raar, het klopt niet.”

Braakhekke zijn arts adviseert hem een zware chemokuur te ondergaan. “In de eerste instantie ben ik daar niet zo voor, je weet niet of die aanslaat en je hebt dan ook geen leven meer, maar als het een keuze is tussen de dood en chemo, kies ik toch voor het laatste.” Aldus de televisiekok. Ondanks het slechte nieuws, geeft Joop de moed niet op en is hij zeer tevreden met de begeleiding van het ziekenhuis waar hij wordt geholpen.

Bron: NU.nl