Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

VERBORGEN TUINEN IN ROTTERDAM

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni stellen 80 eigenaren hun tuin open voor publiek in Rotterdam. Een unieke kans om eens achter heggen en schuttingen te kijken en een onbekende, verrassende en groene kant van Rotterdam te ontdekken. Manifest tegen verstening van voor- en achtertuinen Dit weekend vi...

VERBORGEN TUINEN IN ROTTERDAM

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni stellen 80 eigenaren hun tuin open voor publiek in Rotterdam.

Uigelicht verborgen tuinen

Een unieke kans om eens achter heggen en schuttingen te kijken en een onbekende, verrassende en groene kant van Rotterdam te ontdekken.

Manifest tegen verstening van voor- en achtertuinen

Dit weekend vind 1 x per jaar plaats en openbaart de veelal verborgen groene achterkant van de stad, de geheimen van particuliere en collectieve tuinen. We kunnen zien hoe burgers bijdragen aan de vergroening van de stad. Met al lang bestaande tuinen en tuinen die nog in ontwikkeling zijn. Maar altijd tuinen die een bezoek meer dan waard zijn. Het jaarlijkse weekend toont hoe bewoners uit eigen initiatief en met eigen middelen bijdragen aan een groene stad die ecologisch meer in evenwicht is en die ruimte maakt voor bijzondere flora en fauna. In feite is dit weekend een jaarlijks manifest tegen de 'verstening' van voor- en achtertuinen. Verborgen Tuinen laat zien hoe het ook kan, hoe het eigenlijk moet en hoe leuk het is om een plant- en bloemrijke tuin te hebben.

Gevarieerd aanbod

We zien een samenleving met participerende, actieve bewoners, voor biodiversiteit bij particulier groen en voor een verstandig omgaan met het klimaat (luchtkwaliteit, waterbeheer en temperatuur). Dit weekend demonstreert dat de stad Rotterdam, het centrum en zijn omliggende woonwijken, een rustgevende, aantrekkelijke city lounge kan zijn voor bewoners en bezoekers. Door heel Rotterdam zijn tijdens het weekend tuinen te bezoeken. Er zijn kleine, grote, strakke of juist romantische tuinen, tuinen van groenliefhebbers en designtuinen, al lang bestaande tuinen en tuinen die nog in ontwikkeling zijn. Maar altijd tuinen die een bezoek meer dan waard zijn.

Het accent ligt op privétuinen, maar er zijn ook enkele stadslandbouw tuinen, daktuinen en andere bijzondere groene plekken te bezoeken. De meeste tuinen zijn met openbaar vervoer bereikbaar. In diverse tuinen vinden bijzondere activiteiten plaats, zoals rondleidingen, concertjes (zie de website voor meer informatie).

Website

www.verborgentuinen.nl