Veiling: 1000+ luxe items van Karl Lagerfeld

Door Ella Vermeulen
Veiling: 1000+ luxe items van Karl Lagerfeld

Kristallen designerbakjes van Choupette, anyone?

Veilinghuis Sotheby’s veilt in december een groot aantal persoonlijke spullen van modeontwerper Karl Lagerfeld. Onder de hamer gaan meer dan duizend items uit zijn verschillende buitengewoon fraai ingerichte woningen.

Zo kun je bieden op meer dan tweehonderd paar van zijn befaamde vingerloze handschoenen en de peperdure bakjes waaruit zijn verwende kat Choupette at.

De poes is inmiddels tien en wordt buitengewoon goed verzorgd door haar eigen team dat Lagerfeld speciaal samenstelde. Maar er zijn blijkbaar grenzen aan hoeveel designerbakjes een kat van stand nodig heeft. 

Veiling: 1000+ luxe items van Karl Lagerfeld

Lagerfeld in zijn appartement in Parijs, in 1976

Verder in de catalogus: heel veel designeritems: Karl begon al heel jong te verzamelen, al werd zijn smaak wel steeds moderner. Op 3, 4 en 5 december wordt de eerste veiling in Monaco verwacht. Hier worden zijn peperdure linnen beddengoed, drie Rolls-Royce's en een groot aantal reiskoffers van het luxe merk Goyard geveild.

Veiling: 1000+ luxe items van Karl Lagerfeld

Ook unieke maatpakken van Dior en kunstwerken van Jeff Koons (hier rechts met Karl in 2008), Marc Newson en Takashi Murakami staan op de lijst.  De prijzen beginnen bij 5000 euro en kunnen oplopen tot zo’n 120.000 euro. 

Veiling: 1000+ luxe items van Karl Lagerfeld

Op 14 en 15 december kan je je slag slaan in Parijs en in de lente van 2022 zal er een veiling plaats hebben in Keulen. Online zullen er ook twee veilingen worden gehouden. De eerste loopt van 26 november tot en met 6 december, de tweede van 6 december tot en met 16 december. 

Bron Sotheby's , foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in