Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vegetarische smaakexplosie in Waldorf Astoria Amsterdam

Sidney Schutte en Jason Pan presenteren 7-gangen gastronomisch vegetarisch menu  Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam serveert op vrijdag 30 september, zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober een culinair 7-gangen vegetarisch menu op topniveau. Azië wordt naar Amsterdam gehaald tijdens...

Vegetarische smaakexplosie in Waldorf Astoria Amsterdam

Sidney Schutte en Jason Pan presenteren 7-gangen gastronomisch vegetarisch menu 

Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam serveert op vrijdag

Waldorf Astoria

Pleitbezorger vegetarische keuken

Vegetarische gerechten in restaurants zijn vaak flauwtjes en wat saai; variëteit is ver te vinden. Maar, op topniveau kunnen er zeker spannende combinaties gemaakt worden! Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam 2-sterrenrestaurant Librije’s Zusje Amsterdam wordt geroemd om zijn geraffineerde, uitgebalanceerde smaakcombinaties, de mix van lokale producten en invloeden uit de Aziatische keuken én om zijn creatieve vegetarische gerechten. De uitdaging van het vegetarisch koken op topniveau is wat Sidney betreft gerechten creëren waarin proteïnen niet worden gemist.

Innovatief vegetarisch koken

Waldorf Astoria

Bij een bezoek aan het vegetarische WUJIE restaurant in Shanghai raakte Sidney Schutte gefascineerd door de filosofie en het innovatieve vegetarisch koken van de befaamde Chinese executive chef Jason Pan. Jason Pan is in China de onbetwiste Master-chef en ambassadeur van de vegetarische keuken. Sidney’s kennismaking met de verrassende, ongekende, (vleesvervangende) technieken vanuit de Aziatische keuken, leidde tot het idee voor een unieke samenwerking en kennisuitwisseling.  Eind september is het zover en komt Jason Pan, met een team van vijf WUJIE chefs, naar Amsterdam om samen met Sidney Schutte en diens keukenteam een gastronomisch 7-gangen vegetarisch menu samen te stellen.

Beide chefs zullen elk hun persoonlijke kookstijl en -techniek verwerken in vernieuwende, creatieve signatuurgerechten. Het Amsterdamse team neemt drie gerechten voor zijn rekening, de Chinese chefs bereiden 4 gerechten.

De vegetarische symbiose op topniveau wordt van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober opgediend in de Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam. De prijs voor dit 7-gangen menu is 68 euro pp. Informatie en reserveringen, telefoon: 020 - 718 46 43; e-mail: restaurants.amsterdam@waldorfastoria.com.

Bron: Waldorf Astoria Amsterdam