Van liefdesboom tot miljoenenketting, zó viert Hollywood Valentijnsdag

Draaimolenpaard à 45.000 dollar, anyone?

Door Kim Veldema
Valentijnsdag
© Getty Images

Een roos en een romantische kaart? Daar kun je in La La Land niet mee aankomen op Valentijnsdag. Nee, groot-groter-grootst moet het zijn. Dat hebben deze sterren goed begrepen.

Courtney Cox & David Arquette

Ja, je leest het goed: er staat een paard in de gang bij Friends-actrice Courteney Cox. Ze kreeg een antieke carrousel-schimmel ter waarde van 45.000 dollar (omgerekend 41.815 euro) voor Valentijn van haar toenmalige echtgenoot David Arquette. Ja, die had ze nog niet… De dierenliefde bleef - Courteney is gek met haar cavalier-kingcharlesspaniëls Harley en Hopper - maar Davids plek in de draaimolen is na dertien jaar huwelijk vergeven aan John McDaid, zanger van de band Snow Patrol.

Victoria & David Beckham

Dat paard was overigens een schijntje vergeleken bij de peperdure ketting die Victoria Beckham op Valentijnsdag in 2006 cadeau kreeg van haar beau. Het bedrag op het prijskaartje? Acht miljoen (!) dollar. Maar het Bulgari-sieraad was dan ook bezaaid met diamanten en robijnen. Romancing the stone: Golden Balls – zoals Posh hem liefkozend noemt – weet er wel raad mee.

Chrissy Teigen & John Legend

Zanger John Legend houdt van de betere verrassingen: in 2015 ‘ontvoerde’ hij zijn vrouw, fotomodel Chrissy Teigen, in zijn privéjet naar een bestemming die zij ter plekke mocht kiezen. Een schot in de roos: ‘Ik heb een magische mystery-date!’ juichte Chrissy aan boord van het vliegtuig. Dat John fan is van Valentijn blijkt wel uit het feit dat hij zijn vrouw, en moeder van hun drie bloedjes, vaker op ‘V-day’ meeneemt in zijn luxe jet – om 500 kilometer verderop chic te dineren bijvoorbeeld – maar hij bakt net zo lief hartvormige pannenkoeken voor haar. ‘My Valentine, I love this woman’, zwijmelt hij op social media. Een ding is zeker, hij doet zijn achternaam wel eer aan.

 

Angelina Jolie & Brad Pitt

Hij wordt geassocieerd met een positief toekomstbeeld, kracht en vrede. Dat laatste heeft bepaald niet geholpen (hallo vechtscheiding), maar het blijft een origineel cadeau, de 200- jarige olijfboom die Angelina Jolie in 2010 aan Brad Pitt gaf voor Valentijnsdag. Daarvoor werd uiteraard ook flink in de buidel getast: 18.500 dollar kostte de bejaarde boom. Die vervolgens werd geplant op hun 60 miljoen kostende landgoed in Zuid-Frankrijk. Zes jaar later was Brangelina passé. Pitt is nog altijd voor de helft eigenaar van Château Miraval en bijbehorende wijngaard, Jolie hield het voor gezien en verkocht haar deel van de hut.

Beyoncé & Jay-Z

Wat koop je voor een vrouw die alles al heeft, moet Jay-Z hebben gedacht toen Valentijnsdag met rasse schreden naderde. Bellen moet je toch, of anders wel influencen met beeldige plaatjes op Instagram, dus werd het een telefoon. Geen gewone natuurlijk, maar een platina exemplaar ter waarde van 24.000 dollar. De rapper annex muziekproducent geeft zijn eega ook valentijnscadeaus ruim vóór de grote dag, zoals de gouden met zilveren Tacori Promise armband. Bey’s stylist Ty Hunter weet wel waarom: “Beyoncé is altijd zo nieuwsgierig, je kunt voor haar niets geheimhouden.” Je bent een Queen Bee of niet.

Sylvie Meis & Niclas Castello

Wie wie trakteerde, dat is niet helemaal duidelijk. Blijft staan dat Sylvie Meis en haar man Niclas Castello vorig jaar een droom van een Valentijnsdag hadden, compleet met een diner op het strand, omgeven door fakkels en kaarslicht. Innig zoenend vierde het koppel, dat sinds 2020 is getrouwd, in een romantische Instagram-video de liefde. ‘Ich liebe dich’, schrijft Niclas in de reacties. ‘Wat doen wij fout?’ verzucht een volger. Dit jaar thuis maar eens ‘subtiel’ hinten met onderstaand filmpje. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in