Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Trend: veganistisch eten

Wanneer u vroeger alleen gewone melk in uw koffie to go kon bestellen, heeft u tegenwoordig al keuze uit soja- en amandelmelk. Ook in de supermarkt kunt u zien dat de schappen met plantaardige melk de laatste jaren zijn verdubbeld. Veganistisch eten is een trend. Dit kunt u bijvoorbeeld zien aan ...

Trend: veganistisch eten

Wanneer u vroeger alleen gewone melk in uw koffie to go kon bestellen, heeft u tegenwoordig al keuze uit soja- en amandelmelk. Ook in de supermarkt kunt u zien dat de schappen met plantaardige melk de laatste jaren zijn verdubbeld. Veganistisch eten is een trend. Dit kunt u bijvoorbeeld zien aan het groeiende aantal deelnemers van de VeganChallenge, dat er steeds meer mensen kiezen voor deze leefwijze.

Veganist

Vegetariër vs veganist

Een veganist eet net zoals een vegetariër geen vlees noch vis, maar een veganist gaat nog een stapje verder: zij eten geen producten van dierlijke oorsprong of met dierlijke ingrediënten. Veganisten streven ernaar om geen dieren te gebruiken voor producten. Geen eieren, honing of zelfs marshmallows dus. Ook kleding zoals bont, leer, wol, suède of zijde worden net zoals verzorgingsproducten met dierlijke bestanddelen zoals bijenwas, vermeden.

VeganChallenge

De VeganChallenge is een project van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, met als doel om de wereld diervriendelijker te maken. De VeganChallenge wordt twee keer per jaar georganiseerd. Deelnemers aan deze uitdaging gaan dan 30 dagen lang ‘proberen’ om volledig plantaardig te eten. Ze worden hierbij geholpen door het VeganChallenge team, die werken vanuit vrijwillige basis. Zij sturen tijdens deze maand een dagelijkse nieuwsbrief met recepten die u voor elk moment van de dag kunt maken en eten. Via de site en social media kunt u ook contact opnemen met andere deelnemers. Zo krijgt u meer motivatie en handige tips om aan uw dagelijkse eiwitten en calcium te komen.

Toegankelijk

Het doel van de VeganChallenge is om het zoveel mogelijk mensen zo makkelijk mogelijk te maken om veganistisch te eten. Producten kunnen makkelijk bij de supermarkt bij u in de buurt gekocht worden. De VeganChallenge probeert hun recepten zo goed mogelijk te laten aansluiten bij het doorsnee Nederlandse eetpatroon, met hier en daar een spannend nieuw gerecht.

Uit enquêtes blijkt dat 15% van de deelnemers van de VeganChallenge plantaardig blijft eten en nog eens 30% flexanist wordt. De nieuwe VeganChallenge begint op 1 oktober. Doet u mee?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren