Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sympathiek nieuw Nederlands sieradenlabel: Sophie Joanne

Bloemenkunst is een ode aan de moderne kunst. Transparantie is in de sieradenwereld vaak ver te zoeken, maar voor wie graag het naadje van de kous wil weten is er nu de Bloemenkunst collectie van Sophie Joanne. Die werkte twaalf jaar als creative director in de mode-industrie, maar switchte naar ...

Sympathiek nieuw Nederlands sieradenlabel: Sophie Joanne

Bloemenkunst is een ode aan de moderne kunst.

Transparantie is in de sieradenwereld vaak ver te zoeken, maar voor wie graag het naadje van de kous wil weten is er nu de Bloemenkunst collectie van Sophie Joanne.

Die werkte twaalf jaar als creative director in de mode-industrie, maar switchte naar ontwerpen. Waarbij ze vooral geïnspireerd door de manier waarop kunstenaars als Georgia O'Keeffe, Hilma af Klint, Andy Warhol en Karl Blossfeldt vorm en kleur gebruikten in hun werk.

De collectie kent geen seizoenen en wordt steeds met nieuwe stukken aangevuld. Bij elk sieraad staat bovendien hoe de prijs is bepaald. De ketting Flower Pendant Onyx bijvoorbeeld, die is uitgesneden uit zwart onyx, kost 850 euro: 246 euro daarvan is voor het materiaal en het maken van de ketting. 25 euro is voor het transport en de importbelasting.

85 euro is voor de handgemaakte verpakking en 311 euro werknemerskosten. Daar komt nog 35 euro bij voor de verzekerde verzending en 21 procent btw à 148 euro. Je weet dus precies waar je aan toe bent (al lijkt 85 euro op een verpakking wel iets waarop bezuinigd kan worden...).

Foto's: Sophie Joanne

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in