Say cheese! Dit zegt je kaasvoorkeur over je karakter

Say cheese! Dit zegt je kaasvoorkeur over je karakter

Ben je een echte kaasfanaat? Houd je van een smeuïge mespunt camembert of liever een oud stuk brokkelkaas? Sommigen zijn gek op vettig gesmolten, anderen zweren bij slanke feta. Hoe komt het dat we van de ene soort griezelen, terwijl we onze vingers bij een andere aflikken?

Dat die sterke voorkeuren van ons voor bepaalde kazen iets zegt over onze persoonlijkheid, net zoals de sterren dat doen, schijnt echt waar te zijn. Kaasexperts van het New Yorks kaasconcern Murray’s hebben zich erin vastgebeten, en kwamen tot een aantal interessante links tussen bepaalde kaaskeuzes en karakterstructuren. 

Brie: levensgenieters Brie liefhebbers zijn levensgenieters, ze houden van de mooie dingen des levens zoals kunst, bloemen en prachtige Franse films. En van sterke accenten en smaken zoals pittige, aromatische koffie. Ze houden van het bourgondische leven en zullen doorgaans, wanneer uitgenodigd, met een goede fles wijn bij je op de stoep staan. 

Gouda: spontaan en in voor gekke dingen Ons oer-Hollands kaasje wordt hier door velen gegeten, maar kiest buiten onze grenzen een selectiever publiek. De Gouda eter, zo zeggen de Amerikaanse kaas experts, zijn vaak zoetekauwen. Ze houden van gezelligheid en van gekke dingen en vooral van spontane afspraken in plaats van ver vooruit geboekte agenda’s. 

Parmezaan: bourgondisch, met gevoel voor smaak De heerlijke gebrokkelde Parmezaan wordt vooral gewaardeerd door de echte koks onder ons. Ze hebben een natuurlijk gevoel voor smaak en toveren de simpelste gerechten om in een culinair feestje. Ze houden van eerlijk eten, met liefde gemaakt en sloven zich graag uitgebreid uit voor een lekker diner. 

Lees ook: Je jonger eten? Ja, dat kan echt, zet dit vast op je boodschappenlijst

Mozzarella: onberispelijk en verfijnd De mozzarella eter houdt het leven simpel, minimalistisch en chic. Het is een fijnproever in hart en nieren en bestelt na afloop van een voorstelling of expositie het liefst een mooi glas bubbels. 

Amerikaanse smeltkaas: stoer en sportief Zoals het een echte Amerikaan betaamt, houdt de smeltkaas fan vooral van makkelijk, comfortabel en sportief. Denk: liefhebbers van voetbal, honkbal, door sporters gesigneerde tricot; het ware Amerikaanse college wereldje. Het ontspannen type met een cheeseburger in de ene, en een biertje in de andere hand. 

Cheddar: klassiek en hipDe Cheddar eter houdt van klassiekers en mixt die graag met hip en happening. Goede vintage items, afgewisseld met mooie merken van nu. Een perfecte balans van klassiek en trendy. Elegant en vooruitstrevend. Zowel in eten, kleding als muzieksmaak. 

Zwitserse kaas: de behoudende huismus Houd je erg van Zwitserse kaas, dan houd je waarschijnlijk ook graag veel bij het oude. Nog altijd niet overgestapt van fluitketel naar waterkoker (want: zo gezellig, bekend en heerlijk authentiek), en bij voorkeur nog bellend met een simpele, oude telefoon in plaats van de nieuwste smartvarianten? Zoals het was beviel het beste, dat houden Zwitserse kaas liefhebbers hoog in het vaandel. Geen hip gedoe en niet al te veel veranderingen; oost west thuis (is echt het) best. 

Feta kaas: puur natuur Feta vrienden zijn puur natuur, houden van yoga, gezond eten en voldoende ontspanning. Met een glanzende huid en een gezond lijf bewegen ze zich ontspannen en in balans door het leven. En zijn ze op zaterdagochtend meestal te vinden op de biologische markt. 

Camembert: wereldreizigersWie camembert verslindt, houdt van sterke smaak en staat gedurfd in het leven. Deze wereldreizigers hoppen het liefst van plek naar plek, de engste en spannendste momenten trotserend. Huisje boompje beestje is voor later, als ze oud en bejaard achter de geraniums zitten. 

Halloumi: hip en nonchalant Het halloumi type is relaxed, hip en heeft een uitstekende smaak. In een nonchalante, maar perfect gekozen outfit met fantastische sneakers eronder, weet de Halloumi liefhebber precies wat echte stijl is. Ze is van nature grappig en gevat, kiest altijd exact de juiste woorden en is zonder er moeite voor te doen altijd op de hoogte van de laatste trends. 

Blauwe kaas: sociaal en grappig Haal de blauwe kaas eter in huis en je hebt een leuke avond vol mooie verhalen en brutale grappen. Ze houden van praten en discussiëren en van lachen en becommentariëren. Ze zijn soms misschien wat vermoeiend, maar voor feestjes en etentjes een welkome toevoeging. 

Dus wij zeggen: say cheeeese! (En geniet van al die heerlijke kazen)

Bron beeld: Hollandse Hoogte