Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

ROZENFESTIVAL in LOTTUM

Met het thema ‘Rozen uit de Kunst’ wordt van 12 t/m 15 augustus het Rozenfestival in Lottum gehouden. Tijdens het festival, waarbij Rozendorp Lottum volledig aangekleed is met miljoenen rozen verwerkt in mozaïeken en tuinen, worden de ruim 50.000 bezoekers getrakteerd op professionele bloemsierku...

ROZENFESTIVAL in LOTTUM
rozen

Met het thema ‘Rozen uit de Kunst’ wordt van 12 t/m 15 augustus het Rozenfestival in Lottum gehouden. Tijdens het festival, waarbij Rozendorp Lottum volledig aangekleed is met miljoenen rozen verwerkt in mozaïeken en tuinen, worden de ruim 50.000 bezoekers getrakteerd op professionele bloemsierkunst en prachtige objecten gemaakt door duizenden vrijwilligers uit de regio.

35.000 rozen in de kerk

De kerk van Lottum één van de hoogtepunten van het Rozenfestival. Voor de aankleding, waarbij de hele kerk versierd wordt, worden niet alleen 35.000 rozen gebruikt, maar ook hortensia, lisianthus, cymbidium, orchideeën en buxus. De kerk is kortom een gigantisch bloemwerk! Bijzonder aan de kerk is dit jaar de florale catwalk waar meerdere malen per dag een modeshow opgevoerd wordt met bloemenjurken.

Van Rembrandt tot Warhol

Een groot grasveld aan de Maas zal tijdens het Rozenfestival ingericht worden als Museumplein. Naast een metershoge impressie van de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, nemen professionele bloemisten de bezoekers in een speciaal paviljoen mee in de wereld van Andy Warhol.

Alle kunstvormen zijn welkom

Het thema van het Rozenfestival is kunst. Omdat alle kunstvormen daarbij welkom zijn, is er ook een object waarbij rozentatoeages gepresenteerd worden. Daarnaast worden er bloemschikdemonstraties verzorgd, leert een fotograaf de bezoekers de fijne kneepjes van fotografie en is er verspreid over vijf podia live muziek en entertainment.

Rozendorp Lottum

Lottum is een klein dorpje in Noord-Limburg met een rijke historie in de rozen- en bomenteelt. Circa 70% van de Nederlandse tuinrozen is afkomstig uit Lottum en omgeving. Het dorpje mag zich daarom met recht hét Rozendorp van Nederland noemen. De inwoners van Lottum zijn trots dat het dorp het Rozendorp van Nederland is en dragen dit onder andere uit door het organiseren van het Rozenfestival.

Rozenfestival 2016

Het Rozenfestival wordt iedere twee jaar georganiseerd en vindt dit jaar plaats op 12 augustus van 17.00 tot 23.00 uur en op 13, 14 en 15 augustus van 10.00 tot 23.00 uur. Kaarten voor het Rozenfestival zijn online te koop via www.rozendorp.nl. Een kaartje voor het Rozenfestival kost € 17,00 per persoon. Parkeren, veerpont, toiletgebruik en entertainment zijn gratis.