Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

RED MIJN GESCHIEDENIS

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving met een bijzonder verhaal. Een verhaal dat niet vergeten mag worden, omdat het bewust of onbewust onderdeel uitmaakt van onze collectieve geschiedenis. Nu de vergrijzing steeds zichtbaarder wordt in onze maatschappij, groeit ook het gevaar dat dez...

RED MIJN GESCHIEDENIS

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving met een bijzonder verhaal.

Geschiedenis

Een verhaal dat niet vergeten mag worden, omdat het bewust of onbewust onderdeel uitmaakt van onze collectieve geschiedenis. Nu de vergrijzing steeds zichtbaarder wordt in onze maatschappij, groeit ook het gevaar dat deze verhalen onopgemerkt blijven of erger; nooit verteld zullen worden. Red mijn geschiedenis moedigt mensen aan om deze verhalen te laten afdrukken in een boek, zodat deze de tijd zal overleven.

Collectieve geschiedenis

Veel mensen lopen rond met verhalen die men graag wil delen met hun omgeving. Persoonlijke levensverhalen en familiegeschiedenissen, en ook ingrijpende ervaringen zoals ziektes en oorlogsherinneringen zijn een belangrijk onderwerp om een boek over te schrijven. Zonder een goede vorm van documenteren zouden deze verhalen zomaar eens verloren kunnen gaan.

Red mijn geschiedenis

Om de geschiedenis van een generatie veilig te stellen ligt het initiatief ook bij de kinderen en kleinkinderen. Neem een paar uur per week de tijd om mensen uit je omgeving uit te horen over hun belevenissen en bevindingen uit het verleden. Wie weet kom je daardoor ook nog achter verrassende wetenswaardigheden over je eigen verleden.

Uitleg boek maken

Met BookPresso kan iedereen zonder verstand van boekdrukken zelf vanachter de computer een boek maken en laten afdrukken. Op www.redmijngeschiedenis.nl staan voorbeelden en YouTube filmpjes, die ervoor moeten zorgen dat jong en oud zelf aan de slag kunnen met het maken van hun eigen boek.

Waar wacht je nog op?

Hiermee zijn de grootste drempels weggenomen, zodat iedereen hun eigen verhaal uit ‘de doos op zolder’ kan transformeren in een gedrukt boek. Met het doel dat sommige verhalen nooit verloren mogen gaan.

Elke maand een gratis boek

Om de schrijvers in spé een duwtje in de rug te geven, wordt er gedurende dit jaar maandelijks een gratis boekproductie verloot. Mensen kunnen op de Facebookpagina van ‘Red mijn geschiedenis’ (https://www.facebook.com/redmijngeschiedenis/) een korte introductie of ‘flaptekst’ schrijven over het gewenste boek. De winnaar mag vervolgens geheel kosteloos 1 boek laten afdrukken van het eindresultaat.