Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Pure luxe, dat is de documentaire over Cartier

Cartier ademt luxe. Het Franse sieradenmerk werd in 1847 door juwelier Louis-François Cartier opgericht en veroverde al snel de wereld met hun beroemde klokjes zoals de Baignoire en Tortue. In een korte documentaire is nu te zien hoe iedereen verliefd werd op Cartier. L'Odyssée de Cartier bestaat...

Pure luxe, dat is de documentaire over Cartier

Cartier ademt luxe. Het Franse sieradenmerk werd in 1847 door juwelier Louis-François Cartier opgericht en veroverde al snel de wereld met hun beroemde klokjes zoals de Baignoire en Tortue. In een korte documentaire is nu te zien hoe iedereen verliefd werd op Cartier.

L'Odyssée de Cartier bestaat uit vijf verschillende hoofdstukken en vertelt het verhaal achter het merk.

Powervrouw

De eerste drie delen zijn inmiddels online te bekijken, de andere twee volgen snel. Het eerste deel, Jeanne Toussant, la Panthère genoemd, gaat over horlogeontwerpster Jeanne Toussaint. Deze vrouw zorgde dat het merk groot werd. Zij bedacht in 1914 voor het eerst het pantersymbool.

Dandy

Cartier & the British touch, het tweede deel, gaat over de nieuwe koers die het bedrijf vaart. Cartier kiest voor een nieuwe stijl: dandy. En het derde hoofdstuk, Cartier and the Russian influences, gaat over de Russische invloed. 

Beroemde fans

De lijst beroemde Cartier-dragers is eindeloos overigens. Onder meer groot-hertogin Maria Pavlovna van Rusland, de Belgische koningin Elizabeth, Grace Kelly en Kate Middleton droegen iets van het merk.

Bron: Cartier/LofficielUK Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in