Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Gracia en de koffieboontjes van Cartier

Ze staat er zelfs mee op een postzegel. Prinses Gracia van Monaco had veel mooie juwelen, maar een van de bekendste stukken is toch het 'Grain de café' collier van Cartier, een ketting met elementen die lijken op koffiebonen. Het ontwerp zou zijn geïnspireerd op de Parijse cafécultuur in de jaren...

Prinses Gracia en de koffieboontjes van Cartier

Ze staat er zelfs mee op een postzegel.

Prinses Gracia van Monaco had veel mooie juwelen, maar een van de bekendste stukken is toch het 'Grain de café' collier van Cartier, een ketting met elementen die lijken op koffiebonen.

Het ontwerp zou zijn geïnspireerd op de Parijse cafécultuur in de jaren dertig van de vorige eeuw, hoewel de stijl pas echt populair werd in de jaren vijftig. Met dank aan Grace, die het veel droeg in haar jonge jaren als prinses van Monaco en er mee op een postzegel stond ter ere van de geboorte van prinses Caroline. Het was een van de eerste stukken die ze van Rainier kreeg.

Het 'Grain de café' collier was een vondst van Jeanne Toussaint, van 1933 tot 1967 de creative director van Cartier en de drijvende kracht achter het pantermotief van het label: haar bijnaam was La Panthère.