Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

NOUVEAU 7-2016

AFVALLEN! Mijn man komt uit een botenfamilie. Hij weet niet beter of elk weekend vertrok de familie naar de zeilboot. Een van de vele cadeaus van onze relatie is, dat ik sinds ik hem ken ook mee mag varen. Heerlijk vind ik dat: op het water zijn en vooral ook overnachten in havenplaatsen. Hebben ...

NOUVEAU 7-2016
7-2016

AFVALLEN!

Mijn man komt uit een botenfamilie. Hij weet niet beter of elk weekend vertrok de familie naar de zeilboot. Een van de vele cadeaus van onze relatie is, dat ik sinds ik hem ken ook mee mag varen. Heerlijk vind ik dat: op het water zijn en vooral ook overnachten in havenplaatsen.

Hebben we voorheen vooral Friesland doorkruist, de laatste jaren zeilen we 's zomers ook in Griekenland en Kroatië. Ik geniet altijd volop van de blauwe zee en van zo'n verkoelend vleugje wind. Dat we voor deze Nouveau de zeilclub als thema hebben, is voor mij dan ook een feest. Het is zo'n duidelijk beeld: streepjes, donkerblauw, gouden knopen en je hebt de maritieme look onder de knie. Die stijl is tijdloos en elke zomer opnieuw hip.

Omdat mijn man zo'n ervaren zeilsnob is, heeft hij liever dat ik me er niet mee bemoei. Beter, want al heb ik een paar zeilscholen afgewerkt in mijn jeugd, de lesstof is nooit blijven hangen. De oorzaak volgens mijn toenmalige leraar: 'Zeildyslectisch'! Jawel, het bestaat dus dat je het verschil tussen 'oploeven' en 'afvallen' niet begrijpt (al is afvallen wel iets waar ik veel vanaf weet...).

Dat geeft me wel de kans, me te concentreren op iets anders: een goed boek. Ook wat dat betreft is deze Nouveau een traktatie voor mij. Het is namelijk de Maand van de Thriller en onze boekenredactie heeft de allerbeste pageturners voor u geselecteerd. Dat wordt puur geluk voor mij deze zomer: een spannend boek verslinden op het voordek van een boot, die door het blauwe water ploegt.

nouveau