Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Na gênant bewijs geeft bakker toe: 'Trumps taart is exacte kopie van die van Obama'

Prachtig en torenhoog was hij: de presidentiële taart die Donald Trump aansneed na zijn beëdiging. Maar een Amerikaanse toppatissier kwam deze creatie wel heel bekend voor: hij had hem zelf ooit gemaakt voor de inauguratie van Barack Obama. Maar dít exemplaar had hij beslist niet gecreëerd. Groot...

Na gênant bewijs geeft bakker toe: 'Trumps taart is exacte kopie van die van Obama'

Prachtig en torenhoog was hij: de presidentiële taart die Donald Trump aansneed na zijn beëdiging. Maar een Amerikaanse toppatissier kwam deze creatie wel heel bekend voor: hij had hem zelf ooit gemaakt voor de inauguratie van Barack Obama. Maar dít exemplaar had hij beslist niet gecreëerd.

Groot was dan ook de verbazing toen Duff Goldman 'zijn' taart aangesneden zag worden door de nieuwe president van Amerika. Het was één op één de taart die hij jaren terug had ontworpen.

Overtuigend bewijs

Verbaasd maakte hij zijn ontdekking dit weekend wereldkundig op Twitter: 'De taart links is de taart die ik voor president Obama's inauguratie maakte vier jaar geleden. Het exemplaar rechts is dat van Trump. Maar ik heb die niet gemaakt ?', zo schrijft hij. Waarop het bericht massaal werd gedeeld.  

Copy Cake

De tweet van de patissier maakte zoveel los, dat iedereen in de VS dit weekend wist wie Duff Goldman is. Een reactie van de 'plagiaat-bakkers' kon daarom niet uitblijven. Inderdaad, gaf de Buttercream Bake Shop op Instagram (foto onder) toe: 'Er is ons gevraagd om een exacte kopie te maken van de taart van Obama.' En ze wisten er nog een complimenteuze draai aan te geven ook: 'We vinden het fantastisch om zelf originele ontwerpen te creëren, maar als je wordt gevraagd om een replica te maken van iemands werk, dan is het helemaal een eer als het om zo'n meesterwerk gaat als dit.' 

Lees ook: Binnenkijken in Donald Trumps penthouse in New York

'We doneren het geld'

Dat is ook een manier om te zeggen dat je een ontwerp hebt afgecake-en... Maar gelukkig gaat de opbrengst van de opdracht linea recta naar het goede doel, de Human Rights Campain, een belangenorganisatie voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders.  

Bron: Goodhousekeeping.com