Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Moderne twist op klassieke juwelen

Hermitage Amsterdam werkt samen met Rijkje! In samenwerking met de Hermitage heeft sieradenlabel Rijkje een speciale collectie gecreëerd naar aanleiding van de tentoonstelling Juwelen! in het Amsterdamse museum. De collectie Hermitage X Rijkje is geïnspireerd op drie antieke sieraden uit de tento...

Moderne twist op klassieke juwelen

Hermitage Amsterdam werkt samen met Rijkje!

In samenwerking met de Hermitage heeft sieradenlabel Rijkje een speciale collectie gecreëerd naar aanleiding van de tentoonstelling Juwelen! in het Amsterdamse museum. De collectie Hermitage X Rijkje is geïnspireerd op drie antieke sieraden uit de tentoonstelling, met elk een eigen verhaal.

Juwelen! Is een expositie met Russische topstukken uit de tijd van de tsaren, toen de aristocratie en leden van de monarchie zich uitbundig tooiden met edelstenen, om uiting te geven aan hun status. Dat kan dus nu ook op een moderne manier.

Rijkje Vermeulen, die in al haar designs gebruik maakt van symboliek, maakte een moderne interpretatie van de adelaar, het kruis en het anker, uitgevoerd in metallic en transparant perspex, verfraaid met goudkleurig metaal. Links het origineel, rechts een Hermitage X Rijkje. 

De oorbellen en ringen zijn met goud verguld en nikkelvrij.

En de sieraden zijn absolute blikvangers.

De collectie is online verkrijgbaar bij Rijkje (in ieder geval tot en met zomer 2020) en verder in de  museumwinkel van de Hermitage (in ieder geval tot en met 15 maart 2020). Juwelen! Schitteren aan het Russische Hof is nog te zien tot en met 15 maart 2020.

Foto's (c) Hermitage Amsterdam, Carin Verbruggen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in