Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Marie won met een lot van 2 euro dit landhuis en mag zich nu 'lady' noemen

Er wordt wel eens gezegd: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan ís het dat vaak ook. Dat zal ongetwijfeld, maar niet in het geval van de Britse Marie Segar. Ze won deze week een landhuis in Lancashire én verwierf daarbij ook direct de titel 'lady'. Marie is nog steeds in shock. Reden voor d...

Marie won met een lot van 2 euro dit landhuis en mag zich nu 'lady' noemen

Er wordt wel eens gezegd: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan ís het dat vaak ook. Dat zal ongetwijfeld, maar niet in het geval van de Britse Marie Segar. Ze won deze week een landhuis in Lancashire én verwierf daarbij ook direct de titel 'lady'. Marie is nog steeds in shock.

Reden voor de loterij was dat de eigenaar van het zes slaapkamers tellende, 18-eeuwse gerenoveerde pand, het landgoed maar niet verkocht kreeg. 

Briljant plan

En dus bedacht de 37-jarige Dunstan Low een alternatief plan: omdat hij geen koper voor de woning van 880.000 euro vond, besloot hij een loterij te organiseren om het prachtige huis alsnog kwijt te raken. En dat idee bleek goud waard. Low (37) gaf ruchtbaarheid aan zijn loterij via internet en vanuit de hele wereld bleken mensen geïnteresseerd, van China en New York tot Nieuw-Zeeland aan toe.

Géén geld voor een landgoed

Gevolg: een zeer succesvolle lotenverkoop (à twee euro per stuk), die iets minder opbracht dan een miljoen euro voor het huis dat onder meer een bioscoop, een geweldig uitzicht op het Engelse Lake District en een balzaal heeft. Waar Marie - correctie: Marie, 'Lady of Melling Manor' - zeker een dansje zal doen deze week. Want zij is de gelukkige die zich de nieuwe eigenares van dit droomhuis mag noemen. 

Lady Marie.

'Ik ben in shock'

De Britse vrouw kocht twintig lootjes van twee euro. "Ik ben in shock", zegt ze. "Ik kan het amper geloven. Een plan heb ik niet echt. Misschien dat ik de naam op mijn bankkaart nu wel laat veranderen in Lady Marie. Ik deed wel mee aan de loterij, maar dacht geen moment dat ik zou winnen." 

Lucratief

Het zal niemand verbazen dat Dunstan Low (die zijn winst overigens deels aan goede doelen doneert) van meerdere huiseigenaren de vraag heeft gekregen om ook voor hún eigendom zo'n lucratieve loterij te organiseren. Gat in de markt wellicht?

Ja hoor, hier kan Lady Marie best een fijne house warming geven...