LIBELLE ZOMERWEEK (GESLOTEN)

LIBELLE ZOMERWEEK (GESLOTEN)

Al 20 jaar is Libelle Zomerweek het leukste feestje. Dit jaar wordt de Zomerweek gehouden van 23 t/m 29 mei op het Almeerderstrand.

Activiteiten:

zomerweek

- Shoppen bij meer dan 300 stands! - Swingende optredens van bekende artiesten - De allerleukste workshops - Een kleurrijk feestje met heel veel bloemen!

Het thema van deze Zomerweek is Let's dance.

Historie: 2001 - In 2001 vond er een extra feestelijke Zomerweek plaats omdat dit het 5-jarig jubileum was. In dit jaar werd het terrein ook voor het eerst verdeeld in algemene thema’s die aansluiten bij het tijdschrift Libelle. Extra leuk en herkenbaar voor de trouwe Libelle-lezeressen.

2002 - In 2002 was er geen thema, maar stond de Zomerweek in het teken van Libelle Zomerhuis.

2003 - Het thema luidde in 2003 Een dagje geluk aan het strand, met als bijzondere gast: ‘de man’. Jan Mulder en Remco Campert kwamen samen op het podium en was er een verkiezing van ‘de leukste man van Nederland’ en dat was… Viggo Waas!

2004 - Moeders, dat was het thema in 2004. Tijdens deze Zomerweek kwam Henk Schiffmacher langs om tatoeages te zetten. Geen echte hoor, het waren plaktatoeages!

2005 - Precies 10 jaar geleden was het Almeerderstrand geheel in de sferen van Parijs. Heerlijk genieten van Franse hapjes, mode en muziek. Er stond zelfs een Eiffeltoren. Naast het romantische aspect van Parijs was er ook een stoer element toegevoegd: een waar Paris-Dakar. Bezoekers konden in four-wheel-drives proefrijden, over zandbergen en door het water!

2006 - Met het thema Made in Holland vond in 2006 alweer de 10 editie plaats van de Libelle Zomerweek. Bij dit oer-Hollandse thema kon een optreden van Bennie Jolink en Normaal natuurlijk niet ontbreken. En wie weet heb je nog je zelfgemaakte Delftsblauwe tegeltje aan de wand hangen?

2007 - Speciaal voor het thema Happy Honolulu in 2007 zijn er palmbomen van 5 meter geplaatst. De bamboehutjes, hangmatten, bloemenbogen, een muziekkiosk en een buitenbar creëerden een tropisch paradijs. Het mooie zomerse weer paste perfect bij het thema, maar zorgde wel voor kromme kaarsen!

2008 - Een dagje Middellandse Zee en la vita è bella op het Almeerderstrand: in 2008 was het thema Ciao Libella. Met een heuse Trevi-fontein en veel lekkere Mediterrane hapjes!

2009 - Het tijdschrift Libelle bestond in 2009 alweer 75 jaar en werd uitgeroepen tot Tijdschrift van het jaar. De Zomerweek is altijd al een fantastisch feestje en in 2009 is ‘Feestje’ dan ook letterlijk het thema. Zo was er een groot reuzenrad met een uitzicht op het Zomerweekterrein.

2010 - Om tot het thema van 2010 te komen voegde Libelle twee thema’s samen. Buffalo Bill was een beetje te gewoon en Beachparty ook niet echt verrassend. Maar samen vormden ze een spetterend thema, namelijk Buffalo Beach. Omringd door cactussen, Amerikaanse cabrio’s, uitgebleekt hout, denim en knapperende kampvuurtjes was het weer één groot feest.

2011 - De Zomerweek was dit jaar omgetoverd tot een heerlijk frisse en groene Summer Garden. Bezoekers konden met Jan Jans en de Kinderen-figuren op de foto.

2012 - In 2012 ging de Zomerweek op reis naar het Verre Oosten. In één dag heen en terug naar Shanghai, Hongkong en Beijing: het was mogelijk tijdens de 16e editie, geheel in thema van Chinatown. Mede door de lampionnen, drakendansen en fortune cookies waande je je even helemaal in het Verre Oosten. Inclusief draak die elke ochtend twee kropjes sla at.

2013 - In 2013 was het thema Brazil lalalalalalalala. Er hing maar liefst 8 kilometer gouden slingers. Met de graffiti, trommelaars en in veren getooide sambadanseressen was het een zeer bruisend feestje op het Almeerderstrand. De schaars geklede danseressen troffen het niet; dit was namelijk de koudste Zomerweek ooit…

2014 - Dit jaar was het een zonnige Zomerweek met als thema Dolce e Libella. Ter ere van het 80 jarig bestaan van het tijdschrift Libelle werd er een eigen parfum ontwikkeld: Libelle Blos.

2015 - Het thema vorig jaar was Fiesta del Sol, waar we ons waanden in het zonnige Spaanse Andalusië. De flamenco werd gedanst, je kon heerlijke Spaanse tapa’s eten en charmante Spaanse jongens deelden rozen uit.

Kaarten bestellen: Nog een week tot Libelle Zomerweek, koop nog t/m 22 mei je kaart met €4 voorverkoopkorting via ZOMERWEEK.

Mail & Win: Nouveau mag 3 x 2 kaarten weggeven. Wil je kans maken stuur een email met je NAW-gegevens naar redactie@nouveau.nl met omschrijving ZOMERWEEK. Deze actie is gesloten!