Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Last Minute Bubbels - Nouveau helpt je kiezen

Voor een stressvrij knallende kurken moment. Champagne met Oudjaar is niet alleen een feestelijk begin van het nieuwe jaar, het maakt ook deel uit van de oeroude traditie om boze geesten met lawaai weg te jagen. Hoewel een kurk eigenlijk niet mag knallen, maar moet zuchten, natuurlijk. Anyway, wa...

Last Minute Bubbels - Nouveau helpt je kiezen

Voor een stressvrij knallende kurken moment.

Champagne met Oudjaar is niet alleen een feestelijk begin van het nieuwe jaar, het maakt ook deel uit van de oeroude traditie om boze geesten met lawaai weg te jagen. Hoewel een kurk eigenlijk niet mag knallen, maar moet zuchten, natuurlijk.

Anyway, wat zet je koud vanavond? Het mag uiteraard een mooie champagne zijn, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat de meeste mensen na een avond hapjes en al wat andere drankjes vermoedelijk niet meer de verfijnde smaken van een haute bubbels zullen proeven.

Om die reden kun je ook best een cava of een prosecco klaarzetten, of een populaire crémant. Zo'n bubbelwijn is prima voor het proostmoment en dan bewaar je een goede champagne voor een andere keer, als er meer tijd en aandacht voor is.

Verder nog iets? Zijn je hapjes voornamelijk zoet, dan zijn sec bubbels daar het lekkerst bij. Staat er meer hartig op tafel, dan smaakt een brut beter. En omdat je gasten zullen rondlopen, zoenen en de beste wensen zullen uitwisselen, houden de bubbels langer in een flûte dan in een wijd kelkglas. Veel plezier!

Foto's (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in