Lady Amelia Windsor's bloedende hart

Door Ella Vermeulen
Lady Amelia Windsor's bloedende hart

En daar komen ook Romeo en Julia aan te pas.

De modellencarrière van lady Amelia Windsor zit leuk in de lift en dat levert een hippe assymmetrische samenwerking op met sieradenlabel Tada & Toy.  

Lady Amelia Windsor's bloedende hart

Amelia (24) is de achterkleindochter van de hertog van Kent, een achternichtje van de Queen en 39ste in de lijn voor de troon. Met haar titel doet ze niet veel, al is het wel een handig extraatje in haar netwerk. Ze studeerde Italiaans en Frans aan de universiteit van Edinburgh en heeft na stages bij Alaia en Chanel besloten zich nu minimaal een jaar helemaal aan modellenwerk te wijden.

Lady Amelia Windsor's bloedende hart

Haar nieuwste klus is ook meteen haar favoriete: een oorbellencollectie die ze samen met Tada & Toy bedacht. "Ik leerde de oprichters Tansy Aspinall en Victoria van Holthe kennen en we leken wel zielsverwanten," zegt Amelia.

"We bespraken wat de inspiratie zou moeten zijn voor een collectie en toen viel het allemaal op zijn plek. Ik vond dansen als thema geweldig, mijn motto in het leven is: 'Maak je geen zorgen, binnenkort zul je weer dansen'. Ik ben het gelukkigst als ik dans, dan valt alles van me af."

Lady Amelia Windsor's bloedende hart

Naast dansen vormden Shakespeare's Romeo en Julia een bron van inspiratie. De film over de 'starcrossed lovers' van Baz Luhrman uit 1996 hielp om de look en feel neer te zetten. Amelia's favoriete stukken zijn de Bleeding Hearts, 'druipend' met robijnen, roze opaal en roze kwarts...

Lady Amelia Windsor's bloedende hart

...en de Dancing Days oorringen, die hun naam danken aan een zin van Mercutio. Vijf procent van de verkoop wordt gedoneerd aan de Aspinall Foundation die zich inzet voor bedreigde diersoorten.

Lady Amelia Windsor's bloedende hart

In de campagne draagt ze de oorbellen samen met haar vele piercings in één oor. "Mijn hele oor is bedekt," geeft ze toe. "De meeste liet ik zetten op school, het is vrij verslavend."

Amelia Windsor X Tada & Toy (vanaf 40 euro).  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in