Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Juste un Clou van Cartier maakt comeback

Héél chic spijkers met koppen slaan. Bijna vijftig jaar is het ontwerp, dat in de jaren zeventig iedereen op de kast kreeg. Juste un Clou is een armband, gemaakt van een enorme spijker. Hardware, maar dan van Cartier, dus uitgevoerd in goud of platina, al dan niet met diamanten. De armband is bed...

Juste un Clou van Cartier maakt comeback

Héél chic spijkers met koppen slaan.

Bijna vijftig jaar is het ontwerp, dat in de jaren zeventig iedereen op de kast kreeg. Juste un Clou is een armband, gemaakt van een enorme spijker. Hardware, maar dan van Cartier, dus uitgevoerd in goud of platina, al dan niet met diamanten.

De armband is bedacht door designer Aldo Cipullo en was destijds het toppunt van rebelsheid, alsof het zeer chique Cartier opeens punk was geworden. 'Het is meer de puurheid van een zeer eenvoudige vorm die in een sterk radicaal sieraad  is gegoten,' aldus een woordvoerder van Cartier.

De comeback van Juste un Clou is mede te danken aan een nieuwe generatie die wat meer fluïde denkt over wat mannelijk en vrouwelijk is – de spijker is een unisex-succesje, met ook manchetknopen en een revers-speld in de vorm van een spijker. 

Juste un Clou is er in ringen (vanaf € 1180), oorringen (vanaf € 2750), armbanden (vanaf € 3250) en als hanger (vanaf € 4050) en als choker (vanaf € 28.800).

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in