Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

In welke gemeente wonen de meeste miljonairs? Straks weet je het

Het gaat goed met de economie: het aantal mensen met (minimaal) een miljoen euro op de bankrekening blijft groeien. Maar waar loop je ze het snelst tegen het lijf? In 2015 telde Nederland 106.200 miljonairs, zo'n vijfhonderd meer dan het jaar ervoor, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Samen b...

In welke gemeente wonen de meeste miljonairs? Straks weet je het

Het gaat goed met de economie: het aantal mensen met (minimaal) een miljoen euro op de bankrekening blijft groeien. Maar waar loop je ze het snelst tegen het lijf?

In 2015 telde Nederland 106.200 miljonairs, zo'n vijfhonderd meer dan het jaar ervoor, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Samen bezitten ze 309 miljard euro.

Het huis niet meegerekend

Wie een vermogen van meer dan één miljoen euro bezit (exclusief eigen woning en eventuele hypotheek) wordt tot de miljonairshuishoudens gerekend. Het gemiddeld vermogen van een miljonair is de laatste jaren ongeveer gelijk gebleven en bedraagt 2,9 miljoen euro.

Lees ook: Dit is de 5-uur regel die alle succesvolle mensen hanteren (ook Oprah en Bill Gates zijn fan)

Eigen baas

Werken voor een baas is niet handig als je miljonair wilt worden: de meesten (acht op de tien werkende miljonairs) hebben hun vermogen verdiend met hun eigen bedrijf. Vooral in de handel, de zorg, de financiële wereld en de specialistische dienstverlening worden mensen rijk.

Dat boert goed

In de zorg zijn met name tandartsen en medisch specialisten miljonair, in de dienstverlening gaat het om advocaten en adviseurs. Opmerkelijk: ook in de landbouw zijn er veel miljonairs te vinden, voornamelijk melkveehouders.

Bekijk hier hoeveel miljonairs er in jouw gemeente wonen.

Bron: AD, NOS