Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

IITALA X ISSEY MIYAKE

Iittala X Issey Miyake - een home collectie voor dagelijkse rituelen Twee meesters van tijdloos design uit twee hoeken van de wereld, Finland en Japan, denken hetzelfde over harmonie in huis. Het resultaat, de Iittala X Issey Miyake collectie, is een unieke serie porselein, glas en textiel van ho...

IITALA X ISSEY MIYAKE

Iittala X Issey Miyake - een home collectie voor dagelijkse rituelen

Iitala

Twee meesters van tijdloos design uit twee hoeken van de wereld, Finland en Japan, denken hetzelfde over harmonie in huis. Het resultaat, de Iittala X Issey Miyake collectie, is een unieke serie porselein, glas en textiel van hoge kwaliteit.

De Iittala X Issey Miyake home collectie brengt harmonie in het dagelijkse leven, waarin we voortdurend worden geprikkeld om nog meer te doen en nog sneller te leven. De serie maakt ons ervan bewust dat ons huis meer dan één functie heeft; het is de plek waar we ontspannen, werken, vrienden zien en winkelen. De home collectie textiel, glas en porselein, nodigt met zijn kleuren en delicate vormen uit om de rituelen van het leven thuis te vieren in een ontspannen sfeer.

Gedeelde waarden

Iittala en Issey Miyake zijn perfecte partners – beide merken hebben dezelfde waarden en denken hetzelfde over design. Iittala is een meester van tijdloze designiconen, en Issey Miyake is een wereldwijd merk dat bekend staat om zijn innovatieve kleding die verder gaat dan mode en trends. “De twee merken zijn hun filosofie van tijdloos design en creatief denken altijd trouw gebleven. Ze hechten veel waarde aan traditie, functionaliteit, vak-manschap en het gebruik van innovatieve materialen en methoden in hun ontwerpen”, aldus Harri Koskinen, Design Director bij Iittala.

Japan en Finland staan bekend om eenvoudig en minimaal design – ze vullen elkaar perfect aan. Het respect voor traditie en innovatieve materialen dat beide culturen delen, heeft ertoe geleid dat ze in hun pro-ducten steeds meer naar elkaar toe groeien – en dat is goed te zien in de nieuwe collectie.

Nauwe samenwerking

Voor het ontwerp van de collectie is nauw samengewerkt tussen het concept- en designteam van Iittala en Miyake Design Studio. Tijdens de gehele ontwerpfase kwam duidelijk naar voren hoeveel waarde beide teams hechten aan de natuur, handwerk, eenvoud en nieuwe technologie.

“Onderzoek en ontwikkeling met betrekking tot kledingproductie staat bij Issey Miyake nooit stil. Dat is terug te zien in dit samenwerkingsproject met Iittala. Voor het textiel gebruiken we niet alleen de nieuwste tech-nologie voor het plooien en vouwen van de materialen, maar er wordt ook met de hand gewerkt. De vijfhoekige vorm geeft de collectie een niet-dagelijks accent. Wij hopen dat dit een speciaal moment oproept”, vertelt Midori Kitamura, directeur van Miyake Design Studio.

De collectie bestaat uit 30 producten. Het tastbare spel van het textiel en de vijfhoekige vormen van het glaswerk en porselein nodigen uit tot aanraken en voelen. De kleuren zijn geïnspireerd op het ontluiken van de lente en bloemen die uitkomen.

Voor het textiel is gebruikgemaakt van de originele plooi- en vouwtechnieken van Issey Miyake, die het bedrijf al sinds het einde van de jaren tachtig in de productie van kleding toepast. Om de plooien en vouwen zo goed mogelijk te bewaren is gekozen voor het beste materiaal, dat ook goed gewassen kan worden. De metamorfose van de platte naar de 3D-vorm van textielproducten doet denken aan een bloem die uit de knop komt – verrassend, een moment om van te genieten.

Sleutels deponeren op de tafeldecoratie is een ritueel waarmee de werkmodus wordt ingewisseld voor de thuismodus. Een lichtje aansteken in het porseleinen sfeerlicht betekent een paar uur van ontspanning, zolang het lichtje brandt.

De collectie is het resultaat van de eerste samenwerking tussen Iittala en Miyake Design Studio.

Waar te koop

De Iittala X Issey Miyake collectie is in Nederland selectief verkrijgbaar bij Iittala Stores Amsterdam en Den Haag, Bijenkorf filialen en online via iittala.com, fonq.nl en vtwonen.nl.