Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hillary Clinton schrijft een boek dat we zeker willen lezen

Hillary, ze verloor de verkiezingen maar kreeg het meeste aantal stemmen. De teleurstelling en boosheid moeten groot zijn geweest, na een gevecht dat memorabel te noemen is. Ze besloot een boek te schrijven over die periode, waarin ze het volk een raam wil geven naar hoe het er achter de muren aa...

Hillary Clinton schrijft een boek dat we zeker willen lezen

Hillary, ze verloor de verkiezingen maar kreeg het meeste aantal stemmen. De teleurstelling en boosheid moeten groot zijn geweest, na een gevecht dat memorabel te noemen is.

Ze besloot een boek te schrijven over die periode, waarin ze het volk een raam wil geven naar hoe het er achter de muren aan toe ging. Een verzameling memoires, gebaseerd op honderden quotes die zij de afgelopen jaren gebruikte. 

'Dit zijn de woorden waar ik voor sta'

Met het delen van haar uitspraken en gevoelens tijdens en over die periode, hoopt zij het Amerikaanse volk nog iets zinvols mee te kunnen geven, nu zij het podium heeft moeten afstaan aan haar gevreesde tegenstander Trump. "Dit zijn de woorden waar ik voor sta, deze quotes en gedachten hebben me bijgestaan in goede tijden, mij helpen lachen in moeilijke tijden en mij het doorzettingsvermogen gegeven om verder te gaan. Mijn waardering voor het leven heeft een aanzienlijke verdieping doorgemaakt", aldus Hillary. 

Het boek zal in de herfst van 2017 in de winkels liggen. 

Lees ook: Oh la la, Hillary... Rob is héél close met nietsvermoedende wereldsterren

Ook een kinderboek 

Naast dit boek, werkt Hillary ook aan een kinderboek, waarin ze het verhaal uit haar eerder verschenen werk It takes a Village omvormt naar jeugdliteratuur. De opbrengst hiervan zal volledig naar goede doelen gaan. 

Steun aan vrouwenmarsen

Sinds haar verlies houdt ze zich publiekelijk op de achtergrond, maar gaf ze via twitter nog wel haar steun aan de vrouwenmarsen, die na de inauguratie van Trump plaatsvonden. Naast het schrijven van boeken heeft ze het plan weer meer publiekelijk te gaan spreken en daarmee haar stem te verheffen, zoals ze tijdens een internationale vrouwenmanifestatie zal doen; een groot event dat in New York plaatsvindt. 

Verslagen, maar toch aanwezig 

Over haar aanwezigheid bij de inauguratie van Trump, samen met haar man Bill, werd vooraf uitgebreid gespeculeerd. Haar uiteindelijke keuze om deel te nemen aan de plechtigheid had alles te maken met een vredevolle overgang van de macht, met geloof in de Amerikaanse democratie, iets dat in haar campagne hoog in het vaandel stond. Over haar aanwezigheid die dag twitterde ze: "Ik ben hier vandaag om onze democratie en de daarbij behorende waarden te eren. Ik zal nooit stoppen met geloven in ons land en haar toekomst."

Bron beeld: Hollandse Hoogte