Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het meest luxe restaurant van Amsterdam is ópen (en Nouveau mocht proeven)

Het gonsde al maanden door de stad. Pascal Jalhay (twee sterren twaalf jaar geleden met ‘Vermeer’) gaat weer op Michelin-niveau koken. En wel in ‘Bougainville’, het restaurant dat bij het über chique suitehotel TwentySeven hoort. Op de Dam, bóven de Koninklijke Industrieele Groote Club, je kijkt ...

Het meest luxe restaurant van Amsterdam is ópen (en Nouveau mocht proeven)

Het gonsde al maanden door de stad. Pascal Jalhay (twee sterren twaalf jaar geleden met ‘Vermeer’) gaat weer op Michelin-niveau koken. En wel in ‘Bougainville’, het restaurant dat bij het über chique suitehotel TwentySeven hoort. Op de Dam, bóven de Koninklijke Industrieele Groote Club, je kijkt bijna recht het Paleis op de Dam in.

Er was al een klein clubje vrienden en pers dat mocht komen proefeten, een soort generale repetitie. Nu de puntjes op de i zitten, gaat ‘Bougainville’ open voor iedereen.

Boek snel, want er wordt een culinaire ervaring beloofd.

Nouveau’s Anita proefde alvast voor: “Het was luxe, het was bijzonder. Het was een smaakexplosie waar Zuid-Korea, China en het Midden-Oosten bij elkaar kwamen. En dan werd er ook nog een Moët & Chandon Grand Vintage 2009 geschonken! Sommelier Lendl Mijnheimer (voorheen Waterproef Scheveningen) vertelde uitgebreid over de champagnes. Deze 2009 is de 73ste vintage van het huis. En het voorbeeld van ‘winemaking excellence’. Maar liefst zeven jaar op het vat, en dat proef je.”

Nog even voor de juiste smaakbeleving het menu:

  • Tartaar van Sint Jacobs mosselen met luchtige gadogado, kokosroomjus en tempura van waterspinazie.
  • Geroosterde rode mulfilet met venkel, waterkers en bouchotmossseltjes
  • Wagyurund met zuurkool, avocado en zilte groenten
  • Vacheron Mont d’Or, hazelnoot, merg en herfstruffel

Bougainville, Dam 27, Amsterdam, de lijnen zijn nu open.

Update 2018:

Pascal Jalhay is niet meer verbonden aan Bougainville als Executive Chef. Bougainville heeft bij de Michelinuitreiking van 2019 hun eerste Michelinster ontvangen.