Onlangs mocht Nouveau’s Mies de Vries bij een workshop van chefkok Peter Lute aanwezig zijn, georganiseerd door Nespresso. Onderwerp was Foodpairing, of te wel hoe kun je verschillende smaaksensaties elkaar laten versterken. Dus hoe wordt dat verrukkelijke eerste kopje koffie nog intenser in combinatie met bijvoorbeeld een gezond sapje. Ik vond Peter’s Goodmorning shake het einde, daarom hierbij het recept. Let op de interessante smaak-versterking van Nespresso’s nieuwe Lungo: Envivo.
GOOD MORNING SHAKE MET PAPRIKA, FRAMBOZEN EN IJZERKRUID
Ingrediënten voor 4 kleine of 2 grote glazen:
4 rode paprika’s
100 gram frambozen
5 verse blaadjes ijzerkruid of gedroogde verveine
vlierbloesemsiroop naar smaak (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Pers de rode paprika’s met behulp van een slowjuicer of sapcentrifuge.
2. Doe het paprikasap in een blender en mix met de frambozen en het ijzerkruid of de verveine tot een gladde shake.
3. Voeg desgewenst naar smaak vlierbloesemsiroop toe.