Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Film over Elizabeth Taylor? Diamanten!

Deze juwelen van Elizabeth Taylor verdienen hun eigen close-up.   Rachel Weisz zal volgend jaar te zien zijn als Elizabeth Taylor in de biopic A Special Relationship. Die gaat vooral over Taylors inzet voor begrip en bestrijding van aids, maar wie Elizabeth Taylor zegt, zegt natuurlijk ook 'juwel...

Film over Elizabeth Taylor? Diamanten!

Deze juwelen van Elizabeth Taylor verdienen hun eigen close-up.  

Rachel Weisz zal volgend jaar te zien zijn als Elizabeth Taylor in de biopic A Special Relationship. Die gaat vooral over Taylors inzet voor begrip en bestrijding van aids, maar wie Elizabeth Taylor zegt, zegt natuurlijk ook 'juwelen!'

De actrice had een van de mooiste privéverzamelingen ter wereld, met stukken van Cartier, Van Cleef & Arpels, Bulgari en Tiffany & Co.

In 2011 werd een deel ervan, zoals deze Bvlgari parure van smaragden en diamant, geveild voor 86 miljoen euro die vervolgens aan de Elizabeth Taylor AIDS Foundation werden gedoneerd.

Deze topstukken (of toch replica's daarvan) zullen Rachel ook uitstekend staan en zijn klaar voor hun eigen close-up.

Broche met diamanten van Cartier, een geschenk van - zoals veel mooie stukken in haar schatkist - grote knipperlichtliefde Richard Burton. 

De Mike Todd Tiara, cadeautje van een van haar vele echtgenoten. Het is een stuk uit 1880 dat ze in 1957 te pas en te onpas droeg: Liz zag niet in waarom je niet even een boodschapje kon gaan doen met een tiara op. That's our girl! 

Herkomst onbekend, vermoedelijk Cartier.

Geel goud en robijn van vermoedelijk Bvlgari, de jurk had ze er speciaal bij laten maken. 

Een van haar latere aankopen: diamant met robijn, 2007.

De absolute topper in haar collectie: La Peregrina, gedragen door Engelse koningin Mary I, Spaande koninginnen Margaretha en Elisabeth, het liefje van Napoleon III. De parel werd in 1969 bij een veiling gekocht door Richard Burton die er door Cartier dit collier met robijnen en diamanten van liet maken voor Elizabeth.  

Exclusieve dome-ring van Chanel, gemaakt voor Elizabeth, in opdracht van Richard Burton. 

Foto's (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in