Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Even binnenkijken in het Milanese palazzo van Ralph Lauren

Mocht je in Milaan zijn, het is te bezichtigen. Ralph Lauren associeer je misschien vooral met Amerikaanse 'preppy' chic, maar de ontwerper heeft ook een beeldig palazzo in Milaan waarin zijn stijl een meer Europese twist kreeg. Lauren kocht Casa Campanini-Bonomi in 1999, het was tot voor kort Ra...

Even binnenkijken in het Milanese palazzo van Ralph Lauren

Mocht je in Milaan zijn, het is te bezichtigen.

Ralph Lauren associeer je misschien vooral met Amerikaanse 'preppy' chic, maar de ontwerper heeft ook een beeldig palazzo in Milaan waarin zijn stijl een meer Europese twist kreeg.

Lauren kocht Casa Campanini-Bonomi in 1999, het was tot voor kort Ralphs hoofdkwartier in Italië, meer een kantoor dan een inspiratiebron.

Het diende tevens als chique privéclub voor 300 leden. 

Dat veranderde toen hij het pand tijdens de Salone del Mobile designbeurs gebruikte als decor om zijn najaarscollectie in te laten zien. "Ik werd verliefd op het palazzo zodra ik het zag," zegt Ralph in Town & Country. "De moderniteit van het gebouw sprak me aan, het heeft tijdloze klassieke elegantie die de ideale setting bood om de collectie tot leven te brengen."

Het palazzo was eerder van Anna Bonomi, de dochter van een Milanese onroerend goed-baron die 154 panden in de stad had. Hij overleed in 1940, zij was zijn enige erfgenaam en liet een jaar later de stadsvilla bouwen door architect Mino Fiocchi, in 17de eeuwse stijl, maar dan wel voor de 20ste eeuw.

Je kunt virtueel in het palazzo rondkijken, maar mocht je in Milaan zijn, dan kun je ook een afspraak maken om het met eigen ogen te zien: Palazzo Ralph Lauren, 011-39-02-3056-9082.

Foto's (c) Ralph Lauren 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in