Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Er gaan schitterende juwelen uit het Wenen van Sisi onder de hamer

Keizerin Elisabeth 'Sisi' van Oostenrijk was de Royal Influencer van haar tijd en volgende maand gaan er schitterende juwelen uit 'haar' Wenen onder de hamer.

Vienna 1900: An Imperial and Royal Collection

Keizerin Elisabeth 'Sisi' van Oostenrijk was de Royal Influencer van haar tijd: kleding, kapsels, idiote lijnpogingen, de adel volgde het op de voet.

Getty Images

Zo ook de stijl juwelen die ze droeg. Haar smaak was redelijk barok en ze had een voorliefde voor sterren.

Sotheby's

Laat er nou in een bankkluis een enorme voorraad sieraden en snuisterijen uit die tijd zijn gevonden, die al ruim een eeuw niet meer in het openbaar zijn gezien. Een van de topstukken is deze tiara, gemaakt van diamanten en natuurparels.

Sotheby's

Vienna 1900: An Imperial and Royal Collection telt meer dan tweehonderd stukken uit onder andere de privéverzameling van aartshertogin Margarete Sophie van Oostenrijk (1870-1902). Deze set was een cadeau van keizer Frans Joseph voor zijn nichtje Margarete Sophie en kan op verschillende manieren worden gedragen.

Sotheby's

Andere juwelen, zoals deze corsage, komen uit de collecties van aartshertogin Maria Immaculata van Oostenrijk-Toscane (1878-1968) en aartshertogin Marie Therese van Oostenrijk-Teschen (1845-1927), naast stukken van tsaar Ferdinand I van Bulgarije  (1861-1948) en prinses Marie Louise van Bourbon-Parma (1870-1899). Kortom, een enorm Habsburger-gehalte.

De Sotheby's veiling is op 6 en 7 november 2023.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Luxe leven
  • Sotheby's