Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ellen DeGeneres koopt haar luxe haciënda terug

Montecito is echt the place to be op dit moment. Het enthousiasme waarmee talkshowpresentator Ellen DeGeneres en haar vrouw Portia de Rossi peperdure huizen kopen, flippen en met winst doorverkopen kent geen grenzen. En soms komen ze zichzelf daarbij tegen, zoals in dit gevalletje toch-een-beetje...

Ellen DeGeneres koopt haar luxe haciënda terug

Montecito is echt the place to be op dit moment.

Het enthousiasme waarmee talkshowpresentator Ellen DeGeneres en haar vrouw Portia de Rossi peperdure huizen kopen, flippen en met winst doorverkopen kent geen grenzen. En soms komen ze zichzelf daarbij tegen, zoals in dit gevalletje toch-een-beetje-spijt.

Ellen heeft een wat getroebleerd jaar achter de rug: een talkshow zonder live gasten op de bank is een moeizaam concept en ze werd bovendien door personeel én gasten beschuldigd van ijzig gedrag zodra de camera's uitstonden. Het sloeg nogal een deuk in haar imago van vrolijke pretletter en zulks zet toch aan tot nadenken.

Ellen en Portia lijken ervoor te hebben gekozen Hollywood achter te laten en elders een nieuwe start te maken. Vorige maand verkochten ze hun Tudor-style villa in Beverly Hills voor 45 miljoen dollar, iets meer dan de 42,5 miljoen dollar die ze er in 2019 voor betaalden.

Nieuwe stek: Rancho San Leandro in Montecito. Ellen kocht het huis in 2017 al eens voor 7,2 miljoen dollar. Het pand werd fluks gerenoveerd en nog geen jaar later verkocht voor 11 miljoen euro aan Sean Rad, de medeoprichter van Tinder. Die zette de haciënda vorig jaar te koop, Ellen en Portia betaalden er 14,3 miljoen dollar voor: meer dan de vraagprijs en het dubbele van wat ze er de eerste keer voor neertelden, dus ze moeten het wel héél graag hebben gewild.

Ellen en Portia zijn daarmee de directe buurvrouwen geworden van Oprah Winfrey en diens almaar uitdijende landgoed Promised Land.

Goed, wat heb je voor 14,3 miljoen dollar in Montecito? Om te beginnen een eigen oprijlaan omzoomd met olijfbomen. Die leidt naar het huis dat in 1850 is gebouwd door de Dominguez-familie, die het omliggende land ontwikkelde tot een reeks polovelden.

Het huis ligt nu in een discrete gated community en ligt in een L-vorm om een eigen binnenplaats.

Alles is gelijkvloers, in het hoofdgebouw is slechts één slaapkamer en één badkamer.

Naast een keuken waar ook gegeten kan worden, is er een enorme woonkamer met een eet- en loungedeel en twee identieke haarden, elk aan één kant.

Aan de binnenplaats liggen nog aparte gebouwen die met het hoofdgebouw zijn verbonden door een veranda. Deze zijn in 2004 gebouwd in Monterey Colonial Haciënda stijl: de een is een garage met plaats voor drie auto's.

In de andere zijn een kantoor...

...en een fitnessruimte gevestigd.

Opmerkelijk: nergens in de omschrijving is sprake van een zwembad.

De laatste gebouw op het terrein is een gastenverblijf met een bovenverdieping...

... twee logeerkamers

... twee badkamers en een apart toilet...

...met een eigen keuken...

...en woondeel met een kleurrijk betegelde trap.

Op het terrein verder eigen stallen met ruimte voor vier paarden...

...en alle faciliteiten die twee paardenmeisjes zich kunnen wensen. Het is niet voor het eerste dat DeGeneres en De Rossi een eerder gekocht huis terugkopen, eerder deden ze dat met een villa in de Hollywood Hills die met 1,2 miljoen dollar winst werd geflipt.

Het stel bezit nog drie huizen in Montecito, waaronder een enorme compound (garage met ruimte voor 30 auto's) die op een kleine nederzetting lijkt. Die kochten ze vorig jaar voor 49 miljoen dollar. Verder hebben ze er nog een luxe condo in een appartementencomplex. Niet bekend is in welk van de vier ze zelf willen gaan wonen, maar gezien het feit dat ze zó over de vraagprijs heen zijn gegaan, wordt het de haciënda. 

Foto's (c) Zillow

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in