Dit is waarom je ‘s ochtends je bed niet moet opmaken

Dit is waarom je ‘s ochtends je bed niet moet opmaken

’s Ochtends geen zin en/of tijd om je bed mooi op te maken? Bij thuiskomt tref je dan jammer genoeg wel een rommelige slaapkamer aan, maar je schuldig voelen hoeft in elk geval niet meer. Volgens onderzoekers van de Kingston University is het namelijk beter voor je gezondheid om de lakens te laten liggen.

Het onderzoeksteam analyseerde met een computermodel hoe de vochtigheidsgraad op verschillende plekken in huis het aantal huisstofmijten in je bed beïnvloedt. De minuscule beestjes kunnen zorgen voor vervelende aandoeningen, zoals astma en andere allergieën.

In een bed verblijven gemiddeld 1,5 miljoen huisstofmijten, die alleen kunnen leven door water op te nemen uit de atmosfeer. Als je ze straktrekt, krijgen de lakens nauwelijks de mogelijkheid om te luchten, waardoor je bed vochtiger blijft. Dit maakt je slaapkamer een paradijs voor huisstofmijt.

“Iets simpels als het bed onopgemaakt achterlaten, zorgt er al voor dat je lakens minder vochtig zijn en de stofmijten uitdrogen”, legt onderzoeker Stephen Pretlove uit. "Uiteindelijk zullen ze sterven en heb je er geen last meer van."

Dat scheelt 's ochtends weer wat tijd!