Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít is het nieuwe huis van Oprah

Ze kocht het van acteur Jeff Bridges. Oprah Winfrey heeft al twee huizen in Montecito, het enorme landgoed Promised Land waar ze woont, plus een stoeterij die er aan grenst. Het weerhield haar er niet van om een derde stulpje in de stad aan te schaffen: voor 6,3 miljoen dollar nam ze het huis van...

Dít is het nieuwe huis van Oprah

Ze kocht het van acteur Jeff Bridges.

Oprah Winfrey heeft al twee huizen in Montecito, het enorme landgoed Promised Land waar ze woont, plus een stoeterij die er aan grenst. Het weerhield haar er niet van om een derde stulpje in de stad aan te schaffen: voor 6,3 miljoen dollar nam ze het huis van acteur Jeff Bridges en zijn vrouw over. Het is in 1919 gebouwd in 'Spanish Revival' stijl door architect James Osborn Craig, heeft een woonoppervlak van 150 m² en ligt op een groot perceel. We lopen er even met je doorheen:

Het huis ligt een heel eind van de straat, deels verborgen achter een groene voortuin.

Hoge plafonds waren favoriet bij architect James Osborn Craig, om de ruimtes in de zomer niet te warm te laten worden.

Jeff en zijn vrouw kochten het huis in 2014 en renoveerde niet alleen de badkamers, maar ook de keuken: die is grotendeels van hout, behalve het aanrecht: dat is van kwarts.

Het huis telt twee slaapkamers en vijf open haarden, wat rijkelijk overbodig is op een plek waar het altijd boven de twintig graden is.

Dit is de eetkamer, de ramen zijn nog de originele van honderd jaar geleden.

Het kantoor komt uit op het terras met zwembad, wat wel eens ernstig zou kunnen afleiden van de werkzaamheden.

De pool is geschikt voor ferm baantjestrekken, maar er is ook een hangplek met jetstreams.

Op de patio bevindt zich een vuurplaats en een buitenkeuken voor outdoor entertaining.

En op het terrein staat een gastenverblijf met een slaapkamer, badkamer en zitgedeelte. Oprah zou het huis willen gebruiken als extra gastenverblijf. Nice.

Foto's © Elevated Horizon courtesy of Coldwell Banker

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in