Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít is de beste champagne ter wereld

"Het kost tijd, visie en een beetje lef om een geweldige vintage te creëren," zegt keldermeester Frédéric Panaïotis. "Dit is er zo eentje."

champagne toast

En het is niet de eerste prijs die dit vintage heeft gewonnen.

Mocht je op zoek zijn naar een mooie fles champagne voor een bijzondere gelegenheid, Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010 is door kenners uitverkoren tot de beste champagne in het Champagne & Sparkling Wine World Championship.

Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010

Met de titel Supreme World Champion op zak vragen we ons natuurlijk af wat deze champagne zo bijzonder maakt. Hij is om te beginnen gemaakt van de allerbeste Chardonnay Grand Crus: 90% van de Côte des Blancs en 10% van de noordhellingen van de Montagne de Reims en is geïnspireerd op een vintage van Dom Thierry Ruinart, de oprichter van het label. "Het kost tijd, visie en een beetje lef om een geweldige vintage te creëren," zegt keldermeester Frédéric Panaïotis. "Dit is er zo eentje."

In 2022 werd Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010 al eerste als 'beste champagne ter wereld'. Goedkoop is een flesje niet à 250 euro.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Luxe leven
  • Getty Images