Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze zeldzame blauwe diamant wordt binnenkort geveild

De waarde wordt geschat op 48 miljoen dollar. In april gaat ie onder de hamer, de De Beers Cullinan Blue. Startprijs: 48 miljoen dollar. De koper krijgt er 15.10-karaat aan helderblauwe edelsteen voor terug. De Cullinan Blue komt uit Zuid-Afrika, een van de weinige plekken waar dit soort stenen w...

Deze zeldzame blauwe diamant wordt binnenkort geveild

De waarde wordt geschat op 48 miljoen dollar.

In april gaat ie onder de hamer, de De Beers Cullinan Blue. Startprijs: 48 miljoen dollar. De koper krijgt er 15.10-karaat aan helderblauwe edelsteen voor terug.

De Cullinan Blue komt uit Zuid-Afrika, een van de weinige plekken waar dit soort stenen worden gevonden. 'Blauwe diamanten zijn op zich al zeldzaam, maar in dit formaat al helemaal,' zegt Patti Wong van Sotheby Asia dat de steen in Hong Kong afhamert. De vraag naar gekleurde edelstenen is groot, verwacht wordt dat de Cullinan Blue voor veel meer zal worden verkocht.

Het record staat op 57 miljoen dollar, voor de blauwe Oppenheimer ↑ diamant in 2016. Er zijn dagen dat we het niet hebben ?

Foto's (c) Sotheby

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in