Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Decadent de luxe: een afternoon tea van 3000 dollar

Het lijkt erop dat je meer voor de setting betaalt dan voor de daadwerkelijke thee.

Baccarat Hotel New York

Op zich hoeft een afternoon tea je de kop niet te kosten. Voor nog geen tientje bak je een hele trits scones; een likje room of boter en jam zijn ook geen mega-uitgaven. Zelfs als je wat luxer uitpakt – sandwiches met zalm, petit-fours, de wat duurdere oolongthee – moet je wel heel erg je best doen om meer dan dertig euro uit te geven.

Baccarat Hotel New York

Dus hoe het Baccarat Hotel New York een tea van 3000 dollar kan serveren? We duiken er even in. The Crystal Tea voor twee is samengesteld door Michelin-starred chef Gabriel Kreuther. Geserveerd wordt onder andere Petrossiaanse kaviaar, verse witte Alba truffels, Jambo Iberico de Bellota, Kobe biefstuk en kreeft. Met aan de zoete kant Sacher Torte, Bakewell Tart gemaakt met vanille uit Madagascar en verse scones met  Devonshire cream.

Baccarat Hotel New York

Allemaal vrij dure ingrediënten, maar toch niet in een mate dat het de prijs rechtvaardigt. Maar goed, je zit wel in de Grand Salon onder de kristallen Baccarat kroonluchters, krijgt in een kristallen flûte Cristal Roederer Champagne 2012 geschonken en de thee zou zijn 'doordrenkt met luxe'. Voor de welgestelde liefhebbers, dus. Maar echt, met een kopje Lady Grey en een gewone scone kan een mens ook al een happy momentje hebben.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Luxe leven
  • Baccarat Hotel New York