Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Winston Pink Legacy diamant is weer te koop

Ultra-zeldzaam roze, 18.96 karaat, wie biedt? Het is een Fancy Vivid, deze diamant. Fancy Vivid is de hoogste kwaliteit die een gekleurde diamant kan hebben. Dit exemplaar is volkomen helder en uniek in zijn soort. Het is al heel wat om een roze diamant van meer dan 5 karaat te vinden, eentje van...

De Winston Pink Legacy diamant is weer te koop

Ultra-zeldzaam roze, 18.96 karaat, wie biedt?

Het is een Fancy Vivid, deze diamant. Fancy Vivid is de hoogste kwaliteit die een gekleurde diamant kan hebben. Dit exemplaar is volkomen helder en uniek in zijn soort. Het is al heel wat om een roze diamant van meer dan 5 karaat te vinden, eentje van bijna 19 is extreem zeldzaam.

De steen werd in 2018 geveild en gekocht door Harry Winston voor bijna 45 miljoen euro. Het Amerikaanse juwelenhuis wil er nu vanaf. Officieel om te vieren dat het 125 jaar bestaat, maar vermoedelijk ook omdat het een zwaar jaar achter de rug heeft. Geen rode lopers, geen premières, geen kaskrakers die gevierd moeten worden, bange celebs die in joggingpak thuis zitten – in LA is de vraag naar diamanten momenteel niet erg hoog.

Dat maakt het ongetwijfeld makkelijker om afscheid te nemen van de Winston Pink Legacy. De prijs van roze diamanten is met 362 procent gestegen sinds 2005, Fancy Vivids in roze zijn 413 procent meer waard. Alleen al tussen 2018 en 2020 kwam er 5,23 bij de prijs, dus de Legacy kan duur verkocht worden. Vermoedelijk zal de steen naar Azië of het Midden-Oosten verdwijnen; zelf voor heel rijke Russen is 45 miljoen voor een diamant momenteel veel geld.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in