Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

DE TUINEN van appeltern: Acoustic Nights

De Tuinen van Appeltern hadden altijd al een dubbelfunctie.. enerzijds gaat het om inspiratie en advies en anderzijds willen we bezoekers graag vermaken en ook een beetje raken. Acoustic nights is een Appelternbeleving zoals u die wellicht nog niet kende. De componenten geur, kleur, muziek, bespi...

DE TUINEN van appeltern: Acoustic Nights

De Tuinen van Appeltern hadden altijd al een dubbelfunctie.. enerzijds gaat het om inspiratie en advies en anderzijds willen we bezoekers graag vermaken en ook een beetje raken. Acoustic nights is een Appelternbeleving zoals u die wellicht nog niet kende. De componenten geur, kleur, muziek, bespiegeling en vuur zijn samengevoegd in een bijzonder(e) wandeling en verblijf.

Appeltern

Alles is anders tijdens de avondopenstellingen in Appeltern. Bezoekers worden op een andere plaats verwelkomd en van daaruit gewezen op een speciale route. Op meer dan tien plaatsen in de route wordt (live)muziek ten gehore gebracht en is een overdenking te horen of te lezen die past bij de plek of het uitzicht. De wandeling eindigt, hoe u ook loopt en hoeveel u ook van de route af wilt wijken, bij het Glazen Paviljoen. Daar wordt u aan de rand van het kampvuur getrakteerd op een drankje en een hapje in afwachting van het slotconcert.

Bijzonder en puur

‘Onze’ Ben van Ooijen was altijd al bezig met de tuinbeleving ‘anders’ te presenteren. De denksels die in De Tuinen te lezen zijn en ook de wijsheden die hij verspreidt, zetten mensen aan het denken, openen soms hun ogen en zorgen voor een bewogen herkenning. Het was al langer Bens droom om iets nieuws te proberen waarbij een minimum aan pure ingrediënten zorgt voor een bijzondere ervaring.

In eerste instantie was daarbij alleen mechanische muziek voorzien, maar juist het ter plekke life ten gehore brengen van bepaalde songs of werken, maken de momenten nog specialer. Alsof de tuin waarin u loopt, de tekst die u leest en het lied dat wordt gezongen helemaal alleen voor u is bestemd. Schoonheid, romantiek, maar ook louter genot vallen u ten deel.. tenminste als u uw ogen opent of misschien zelfs bewust even dicht doet.

Music for all

Tijdens de vier ‘Acoustic Nights’ wordt op een aantal belevingsplekken life muziek gemaakt. Gery Vermeulen heeft muzikale vrienden en musici geselecteerd en samengebracht in ‘Zing-YES collectief young & pro’. Om een passend en gevarieerd programma te kunnen laten horen, net zo kleurrijk als de tuinen zelf. Het gaat daarbij om herkenbare, toegankelijke ‘muziek van alle (leef-)tijden’. Van licht-klassiek, ‘Flower-power’ en Franse chansons tot het genre van musical en de hedendaagse pop-songs. Op diverse plaatsen in De Tuinen spat de uitbundige vrolijkheid er van af. Maar ook weerklinkt de serene rust van de zomer in de kleinere ensembles tot 21.00 uur.

Vanaf 21.30 uur sluit het voltallige ‘Zing-YES collectief Young & Pro’ af met het slotconcert op een centraal eindstation. Wij nodigen u uit om deel uit te maken van deze synergie van zang percussie, toets- en snaarinstrumenten.

De vier zaterdagavondbelevenissen zitten de 1ste keer zeker nog in de experimentele fase. De hoeveelheid tuinen.. de verhouding tussen mechanische en life muziek.. de wandelduur.. de prijsstelling.. alles zal voor volgende edities zeker tegen het licht gehouden worden. Anderzijds is juist de eerste editie van deze ‘Saturdaynight in July’ wel heel spannend en zeker voor buitenmensen op zoek naar iets nieuws om niet te mogen missen.

4 zaterdagavondbelevenissen in De Tuinen van Appeltern! Avondwandelroute langs belevingsplekken met akoestische muziek en memorabele momenten. Gratis drankje bij slotconcert met kampvuur!

•Data: 2, 9, 16 & 23 juli.

•Prijzen: € 6,50 inclusief parkeren! Appeltern-leden hebben gratis toegang.

Kortingsacties zijn op deze avonden niet van toepassing.

•Tijden: 19.30 uur - 22.30 uur.

•Muziek: ZING-YES collectief Young & Pro

Informatie:

Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern

www.appeltern.nl