Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Pink Ribbon Armband 2016

In september 2016 lanceert Pink Ribbon alweer voor het 10e jaar de Pink Ribbon Armband. Een deel van de opbrengst van dit inmiddels iconische item gaat naar borstkankeronderzoek. Dit jaar is het ontwerp gekomen op een ingetogen design die bestaat uit verschillende losse armbandjes. Deze kunt u in...

De Pink Ribbon Armband 2016

In september 2016 lanceert Pink Ribbon alweer voor het 10e jaar de Pink Ribbon Armband. Een deel van de opbrengst van dit inmiddels iconische item gaat naar borstkankeronderzoek. Dit jaar is het ontwerp gekomen op een ingetogen design die bestaat uit verschillende losse armbandjes. Deze kunt u individueel of samen dragen. De herfstige kleuren worden opgefleurd met een roze accent, die subtiel verwijst naar het goede doel Pink Ribbon.

Koop de Pink Ribbon Armband & steun borstkankeronderzoek

Pink Ribbon

Door deze armband te kopen, steunt u borstkankeronderzoek en laat u dit zien. Met deze modestatement kunt u dus uw omgeving inspireren! De Pink Ribbon Armband 2016 kost € 9,99. Hiervan wordt € 4,26 gedoneerd aan Pink Ribbon ter financiering van borstkankeronderzoek. De Pink Ribbon Armband 2016 wordt verkocht vanaf 26 september t/m 31 december 2016.

Stichting Pink Ribbon

Pink Ribbon financiert wetenschappelijke onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Op dat vlak is nog veel te winnen en daar is veel geld voor nodig.

Verkooppunten

De armband wordt verkocht op www.pinkribbon.nl/shop. Ook gaan o.a. Bruna, C&A, DA Drogist, Dio en Shoeby de armband verkopen. Meer informatie over alle verkooppunten vind je vanaf september op www.pinkribbon.nl/armband.

Borstkanker treft 1 op de 7 vrouwen

Pink Ribbon

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Dat waren afgelopen jaar meer dan 17.000 diagnoses. In ons land overlijden er dagelijks nog steeds 9 mensen aan de gevolgen van de ziekte. Bij vrouwen tussen de 35 en 55 jaar is het zelfs doodsoorzaak nummer 1. Het aantal mensen dat borstkanker krijgt, blijft de komende jaren stijgen. Dankzij een betere diagnose en betere behandelingen stijgen gelukkig ook de overlevingskansen jaarlijks met één procent. Meer diagnoses en hogere overlevingskansen betekenen ook dat de groep mensen die moet leven met de gevolgen van de ziekte toeneemt. In Nederland zijn er meer dan 150.000 mensen die leven met de (vaak blijvende) gevolgen van borstkanker.

OverLeven met borstkanker. Onderzoek helpt!

Hoewel borstkanker zich niet beperkt tot een maand per jaar is oktober internationaal uitgeroepen tot borstkankermaand. In deze periode lanceert Pink Ribbon niet alleen de armband maar ook een communicatiecampagne. Het thema van de campagne is dit jaar: OverLeven. Want ook als je de ziekte overleeft, heeft borstkanker vaak zeer ingrijpende en blijvende gevolgen zoals hart- en vaatziekten, het moeten accepteren van een lichaam zonder borst(en) en onvruchtbaarheid door de chemo- en hormoontherapie. Door de Pink Ribbon Armband te kopen, steunt u borstkankeronderzoek.

Fotografie: Rene Bosch en Roy Beusker