Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Coco's camelia maakt een comeback

Chanel levert multifunctionele nieuwe sieraden af. Onder het motto '1 camélia, 5 allures' heeft Chanel Haute Joaillerie een collectie geleverd die helemaal op Coco's geliefde bloem is geïnspireerd. Bijzonder is dat de stukken multifunctioneel zijn: een ketting kan niet alleen lang en kort worden ...

Coco's camelia maakt een comeback

Chanel levert multifunctionele nieuwe sieraden af.

Onder het motto '1 camélia, 5 allures' heeft Chanel Haute Joaillerie een collectie geleverd die helemaal op Coco's geliefde bloem is geïnspireerd. Bijzonder is dat de stukken multifunctioneel zijn: een ketting kan niet alleen lang en kort worden gedragen, maar ook in een handomdraai een collier en een broche worden.

In 1932, toen Coco Chanel haar eerste en enige collectie Bijoux de Diamants creërde, betrof het individuele stukken die op meerdere manieren konden worden gedragen. "Ik wil dat de juwelen als een lint in de vingers van een vrouw zijn," zei ze daarover.

"Mijn linten zijn flexibel en afneembaar. Voor grote avonden draag je de hele set. Voor kleinere feestjes kun je het hoofdontwerp en de grotere delen verwijderen. Op deze manier is een juweel niet langer een onveranderlijk object. Het leven transformeert het en buigt het naar hoe het nodig is," aldus Coco.

Haar fascinatie met numerologie komt terug in '1 camélia, 5 allures'. Vijf was haar geluksgetal, ze noemde haar beroemdste parfum zo en ze showde haar collecties twee keer per jaar op de vijfde dag van de maand. Om die reden is het Chanel-embleem, een camelia, verwerkt in vijf Haute Joaillerie variaties:

Rouge Incandescent

Cristal Illusion

Contraste Blanc

Rouge Temptation

Revelation Diamant

Foto's © Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in