Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Coco Crush: het ruitje van Chanel nu ook in goud

Eén blik op het patroon en je weet van welk label het is. Soms komt er een sieradencollectie op de markt waarbij je je afvraagt waarom ie er nu pas is. Zoals Coco Crush, een reeks ringen, horloges, oorbellen en armbanden die tijdloos mooi en veelzijdig zijn. Solo een statement, maar ook stapelbaa...

Coco Crush: het ruitje van Chanel nu ook in goud

Eén blik op het patroon en je weet van welk label het is.

Soms komt er een sieradencollectie op de markt waarbij je je afvraagt waarom ie er nu pas is. Zoals Coco Crush, een reeks ringen, horloges, oorbellen en armbanden die tijdloos mooi en veelzijdig zijn.

Solo een statement, maar ook stapelbaar. Verkrijgbaar in drie kleuren goud en zowel uitgevoerd in een coole eenvoudige versie als een eentje die rijkelijk is versierd met diamanten – het is helemaal van nu.

Het patroon van Coco Crush (Keira Knightley is het gezicht van de collectie) is geïnspireerd op het stiksel van de iconische Chanel 2.55 Flap Bag uit 1955. Coco Chanel liet zich hiervoor inspireren door de kleding van staljongens, die doorstikte kleding droegen om warm te blijven.

Het doel van het stiksel was om volume te creëren en de tas meer vorm te geven. Dit design was zo succesvol, dat het stiksel in bijna elke tas die na de 2.55 kwam is gebruikt. Het patroon geeft ook aan de sieradenlijn aardig wat volume en de illusie van beweging. En het feestje van de herkenning, natuurlijk.

Foto's (c) Chanel 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in