Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Boucheron: natuur meets NASA

Haute joaillerie met hemelse, high tech trekjes. De juwelen zijn wonderschoon: een vlucht vogels als oorhanger, een ketting die met de huid meegolft, een collier dat als een wolk druppels om de hals ligt – Claire Choisne, creative director van Boucheron, laat zich niet beperken door zoiets banaal...

Boucheron: natuur meets NASA

Haute joaillerie met hemelse, high tech trekjes.

De juwelen zijn wonderschoon: een vlucht vogels als oorhanger, een ketting die met de huid meegolft, een collier dat als een wolk druppels om de hals ligt – Claire Choisne, creative director van Boucheron, laat zich niet beperken door zoiets banaals als zwaartekracht in haar nieuwste collectie Contemplation.

De collectie is genoemd naar simpele vluchtige momenten in de natuur, maar gevangen in zeer kostbare materialen...

... denk aan een diamanten paardenbloem net voor de zaadjes worden meegenomen door de wind in Avant le Frisson ketting...

... of een vlucht vogels, met laser gegraveerd in bergkristal, in het Murmuration-collier..

...met bijpassende oorbellen. Het is een verbluffend toepasselijke lijn nu de hele wereld een pas op de plaats maakt en mensen soelaas zoeken in de natuur. En tegelijk zeer innovatief, want Choisne werkt met materialen die vooral bekend zijn van ruimtevaartorganisatie NASA.  

De Fenêtre sur Ciel ketting in titanium met parelmoer, diamant en een 35 karaat cabochon tanzaniet beweegt met je mee als een tweede huid. 

Weightless Cloud begon als een model in katoen en wol, waarvan het silhouet 3D werd gescand en opnieuw werd gemaakt van bijna 10.000 donkerblauw titanium draadjes, bezet met 4018 diamanten en kleine glazen bolletjes die als een wolk om de hals dansen.    

Blue Infini bestaat uit 120 karaat aan lange, peervormige aquamarijnen die staan voor regendruppels die op het punt staan te vallen.

De Goutte de Ciel ketting in wit goud met rotskristal en diamant in aerogel, materiaal dat NASA gebruikt om ruimtestofdeeltjes te vangen. Het is het materiaal met de laagste dichtheid op aarde en bestaat uit 99,8% uit lucht, zodat het vrijwel gewichtloos is. Het verdeelt het licht op een manier die op het eerste gezicht blauw lijkt, maar de kleur is vluchtig en etherisch. Het is nog nooit eerder gebruikt in sieraden. Voor alles geldt: prijs op aanvraag.

Foto's (c) Boucheron

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in