Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bob Dylan doet zijn Schotse stulpje van de hand en die wil je zien

Voor wie drie miljoen (pond) heeft liggen en een Schotse droom heeft is er nu een pareltje van een Funda-topper.

Bob Dylan Aultmore House

Huizen van beroemde schrijvers genoeg in Schotland en Groot-Brittannië. Maar dan denk je toch eerder aan Byron dan aan Bob Dylan. De muziekgrootheid (82) heeft al jaren een enorm mansion in Schotland, en doet die nu van de hand.

Het stulpje ligt in het mooie Cairngorms National Park, op zo’n twintig kilometer van wintersportoord Aviemore en relatief dichtbij Balmoral, het Schotse kasteel waar koningin Elizabeth overleed en zo graag haar tijd doorbracht.

Knight Frank

Denk dramatische Schotse landschappen, maar ook redelijk dichtbij Inverness met zijn Loch Ness. Een droom van een plekje.

Aultmore House, zoals het huis heet, werd in de jaren tien van de vorige eeuw gebouwd en ligt zeer privé, omringd door bossen. Dylan kocht het in 2006.

Knight Frank

Hij is ook erg op zijn privacy gesteld, dus veel van de binnenkant van het huis krijg je niet te zien tenzij je gaat bezichtigen. Maar een tipje van de sluier: het huis heeft elf slaapkamers, een eigen kas en een speciaal grasveld om croquet op te spelen.

Knight Frank

Op de gronden staan ook drie losse cottages voor wie nog meer vrienden en familie kwijt wil dan in die elf slaapkamers kunnen slapen. Die werden, ook in Dylan-tijden, verhuurd voor vakanties.

Dylan kwam altijd graag in Schotland omdat hij groot fan was van Robert Burns en zijn gedichten. Hij bracht vorige maand nog nieuwe muziek uit en is nog heel actief, maar heeft naar eigen zeggen sinds COVID maar weinig tijd voor Schotse retraites.

Knight Frank

Heb jij dat nou wel, dan kun je hier je afspraak inplannen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Luxe leven
  • Knight Frank