Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Alles klinkt beter op een zwevende platenspeler

Futurisme en nostalgie samen, maken een jaloersmakend interieuritem. Muziek klinkt het beste op een platenspeler. De ruis, het gepriegel om de naald goed op de plaat te krijgen: noem maar op. Of wij ons nu te erg aan onze nostalgische tienerherinneringen vastklampen of niet – een platenspeler is ...

Alles klinkt beter op een zwevende platenspeler

Futurisme en nostalgie samen, maken een jaloersmakend interieuritem.

Platenspeler

Muziek klinkt het beste op een platenspeler. De ruis, het gepriegel om de naald goed op de plaat te krijgen: noem maar op. Of wij ons nu te erg aan onze nostalgische tienerherinneringen vastklampen of niet – een platenspeler is te gek. Hoe tieners in de toekomst naar hun muziek gaan luisteren? MAG-LEV Audio hoopt dat het op hun zwevende platenspelers is.

Het werkt als volgt. De draaischijf van de plaat rust bij dit ontwerp op een kussen van lucht en magnetische golven, dat precies is afgesteld om onder de naald te passen. Naast de jaloersmakende blikken die je van de buren kunt verwachten, blijkt het zelfs je luisterervaring te verbeteren. "Lucht is het zachte medium met de minste frictie," aldus MAG-LEV Audio.

De magnetische draaitafel maakt gebruik van technologie die je eerder zag in bijvoorbeeld de zwevende kamerplanten. Heel handig is dat de platenspeler met een back-up accu komt, zodat je lievelingsplaat niet naar beneden klettert als de stroom uitvalt. Toch is dat niet de echte magie van de MAG-LEV. "Het besturingssysteem in de draaitafel is waar de echte baanbrekende technologie komt kijken," leggen ze uit op Kickstarter. "We zijn erin geslaagd om niet alleen magnetische levitatie te bewerkstelligen, maar ook om de ongelofelijk precieze timing van het ronddraaien van de plaat te reguleren via speciale sensorsoftware."

De platenspeler kost $780 (omgerekend ongeveer €710,-) en is hier te bestellen.

Platenspeler