Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7 Hebbedingen die je wil kopen als je in Frankrijk bent

Natuurlijk kun je online spullen uit alle hoeken van de wereld laten komen, maar er gaat toch weinig boven zo'n vondst bij een klein winkeltje of een speciaalzaak in Parijs. Voor déze dingen komt wij als Mozes naar de berg. 1. Stevig katoen uit Baskenland Katoenen stof met smaakvolle strepen. Van...

7 Hebbedingen die je wil kopen als je in Frankrijk bent

Natuurlijk kun je online spullen uit alle hoeken van de wereld laten komen, maar er gaat toch weinig boven zo'n vondst bij een klein winkeltje of een speciaalzaak in Parijs. Voor déze dingen komt wij als Mozes naar de berg.

1. Stevig katoen uit Baskenland

Katoenen stof met smaakvolle strepen. Van Biarritz naar St. Jean de Luz verkopen de winkels de bekende espadrilles, tafellinnen en paneelgordijnen gemaakt van het lokale weefsel.

De stof kunnen we ook kopen om thuis te bedenken wat we ervan gaan maken.

Tip: Artiga in St Jean de Luz; Lartigue 1910 in Ascain

2. Zoute Caramels uit Bretagne

Vers gemaakte caramels van room en gezouten boter. Een heerlijkheid. We komen nooit zonder thuis en soms is het een wonder dat ze Nederland nog halen.

Tip: La Maison d' Armorine in Quiberon; Henri le Roux in Quiberon; Kerjeanne in Belz

3. Rivieras in Parijs

Een vrijetijdschoen oftewel de bekende 'bootschoen' verandert het leven van menigeen. De winkel aan de Rue de Turenne in de Marais is een bezoek waard.

Werden de schoenen vroeger gedragen door Spaanse vissers tegenwoordige is het een must have voor iedereen.

www.rivieras-shoes.com

4. Veuve Clicquot in Reims

De cadeauwinkel in het proeflokaal bij Maison Veuve Clicquot is zeker een bezoek waard. Voor iets leuks voor jezelf of iemand thuis. En natuurlijk brengen we een fles mee naar huis. Of twee of drie...

www.veuve-clicquot.com

5. De armbanden van Merci uit Parijs

Deze hebben we toch liever dan de chocolade... Een mooie manier om Merci te zeggen, de koordarmbanden van het merk Merci.

www.merci-merci.com

6. Calvados uit Normandië

Calvados, de sterke appelbrandewijn gemaakt in de boomgaarden van Normandië.

www.calvados-dupont.com

7. Parfums de Rosine uit Parijs

Onder de collonades van het Palais Royal zit Parfums de Rosine verscholen. Een echt souvenir voor de thuisblijver. Alle parfums zijn gebaseerd op de roos.

www.les-parfums-de-rosine.com

Beeld: Veuve Clicquot

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in