5x heerlijke high tea-adressen

5x heerlijke high tea-adressen

Koningin Elisabeth schijnt er elke dag van te genieten: een klassieke English Afternoon Tea. Wij snappen dat wel, want van die bescheiden hapjes en een verfijnde thee (of bubbels) krijgen wij ook niet snel genoeg. 

Dit zijn onze favoriete adressen van het moment:

Van Dis HoogkarspelDe High Tea van Van Dis in Hoogkarspel wordt in de wijde omtrek geroemd. Het robuuste interieur botst met de kleine verfijnde lekkernijen en maakt het geheel een feestje voor de zintuigen. Geen theeliefhebber? Ze serveren hier ook een High Beer en High Wine. 

Theehuis DennenoordIn de Twentse bossen vind je een schattig theehuisje waar je heel goed terecht kunt als je na een stevige wandeling een heerlijke High Tea hebt verdiend. Bij Theehuis Dennenoord serveren ze zowel High als Afternoon Tea met seizoensproducten. Nostalgisch.

Hotel des IndesDe bakermat der High Teas van de Lage landen ligt in Den Haag. Bij het klassieke Hotel des Indes blijft de theeceremonie spannend door variërende thema’s. Dat is mooi, dat geeft ons een excuus om vaak over de loper van het hotel naar de lounge te gaan. 

HightealiciciousBetreed Het Patricierhuis in Dordrecht en je belandt in een ruimte waar Downton Abbey en Pride and Prejudice een puntje aan kunnen zuigen. Hightealicious serveert, zoals de naam al zegt, alleen High Teas. En daar zijn ze ontzettend goed in. Reserveer eerst wel even, want deze locatie is heel populair.

Amstel HotelZelden voelden wij ons zo rijk als in de lounge van het Amstel Hotel. Heerlijke decadentie vanaf het moment dat je marmeren trappen onder je schoenen voelt tot je neerzijgt in de banken. De Royal Afternoon Tea wordt geroemd en heeft nu zelfs een speciaal ontworpen servies met details van het hotel daarin verwerkt. 

Beeld: Hotel des Indes