Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 x deze beroemde mannen zijn nog altijd verliefd op hun oudere echtgenote

De Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron kwam afgelopen week in het nieuws, onder andere omdat hij getrouwd is met de 24 jaar oudere vrouw Brigitte Trogneux. Niets nieuws onder de zon voor deze beroemde mannen. Zij zijn ook al jaren (zo niet decennia) gelukkig met hun oudere eega. En mogen w...

5 x deze beroemde mannen zijn nog altijd verliefd op hun oudere echtgenote

De Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron kwam afgelopen week in het nieuws, onder andere omdat hij getrouwd is met de 24 jaar oudere vrouw Brigitte Trogneux. Niets nieuws onder de zon voor deze beroemde mannen. Zij zijn ook al jaren (zo niet decennia) gelukkig met hun oudere eega.

En mogen we eerlijk bekennen dat we een beetje jaloers zijn op Deborra-Lee Furness, de geliefde van acteur Hugh Jackman? 

Alleen oog voor Deborra-Lee

Want oh, want vinden we deze sympathieke Austaliër onweerstaanbaar. Maar de boomlange Hugh (1.88 m, 48 jaar) heeft alleen oog voor zijn Deborra-Lee (61). Het stel trouwde in 1996 - hij was 28, zij 41 - en het is voor hen beiden het eerste en enige huwelijk. Dat snappen wij wel. Samen adopteerden ze twee kinderen, Ava en Oscar. De twee zijn nog steeds verliefd, en rennen regelmatig achter elkaar aan in de Australische zee. Ach, de liefde...

Hugh en Deborra-Lee

Goed geregisseerd

Nog zo'n power koppel: de Britse Fifty Shades-filmregisseuse Sam Taylor-Wood (49) en haar 23 jaar jongere beau, acteur Aaron Taylor-Johnson. De twee gaven elkaar het ja-woord in 2012, hij was 21 jaar, zij 44. Tegen de tijd dat ze trouwden, had het stel al twee kinderen: Wyla en Romy. Sam heeft ook twee kinderen uit een eerder huwelijk, de meisjes Jessie en Angelica. Aaron: "Vrienden noemen me altijd 'Benjamin Button', naar het personage van Brad Pitt, omdat ze me een oude ziel vinden. En Sam heeft een jonge ziel." Hoe dan ook, hun ogen stralen.

Sam Taylor-Wood en haar echtgenoot Aaron

Lees ook: Het geheime wapen van presidentskandidaat Emmanuel Macron? Zijn 24 jaar oudere vrouw

Bijna drie decennia elkaars muse

Ook al jaren gelukkig samen (de twee ontmoetten elkaar in 1988 en trouwden in 1992) zijn de Britse modeontwerpster Vivienne Westwood (75) en haar grote liefde, de Tiroler Andreas Kronthaler (50). Ze leerden elkaar kennen op de Vienna School of Applied Arts in Oostenrijk, waar Andreas Industrial Design en later Fashion Design studeerde.

Vivienne begon daar als docent toen Andreas in het eerste jaar van zijn modestudie zat en de twee hadden al meteen een klik. Andreas: "Ik hield al van Vivienne vanaf het eerste moment dat ik haar zag. Ik hield van de manier waarop ze eruitzag. Ik houd altijd van extremen en dat was zij." Dat het niet zo maar een bevlieging was, blijkt wel: Vivienne en Andreas inspireren elkaar volgend jaar alweer 30 jaar.

Vivienne Westwood en Andreas Kronthaler

Vijf maal scheepsrecht

Na vier gestrande huwelijken, is Joan Collins (83) nu inmiddels vijftien jaar gelukkig getrouwd met Percy Gibson, manager van een theatergezelschap, en 32 jaar jonger dan zijzelf. "Het is mijn vijfde huwelijk en mijn gelukkigste", verklaarde het Dynasty-icoon in een interview. "Percy is mijn soulmate, wat niet wil zeggen dat we niet kibbelen, maar we hebben begrip voor elkaar."

Percy is het daar volmondig mee eens: "Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest en wil ervoor zorgen dat Joan zich ook zo voelt. Als iemand dat verdient, is zij het." Ze vieren het leven en de liefde afwisselend in hun villa's in Londen, Los Angeles, New York en Frankrijk.

Joan Collins en Percy Gibson

De vonk sloeg over op de set

Tot slot de prachtige en talentvolle redhead Julianne Moore (56) en haar grote liefde Bart Freundlich, die (al doet zijn naam anders vermoeden) is geboren en getogen in New York. Hij regisseerde haar in het drama The Myth of Fingerprints toen de vonk oversloeg.

Samen hebben ze twee kinderen, zoon Caleb (19) en dochter Liv - 14 jaar en gezegend met dezelfde rode lokken als haar moeder. "We hebben een heel degelijk familieleven", aldus een nuchtere Julianne. "Mijn gezin is het belangrijkste in mijn leven." Familie staat op één, daar kiest de actrice ook haar filmrollen op uit.

Van links naar rechts: Liv, Julianne, Caleb, Bart

Bron beelden: Hollandse Hoogte